Friday, April 27, 2012

Dah Sebulan Rupanya



Hari ni dah 27 April rupanya. Maknanya, dah masuk sebulan dah aku kerja.

Penat bekerja? Mestilah! Siapa yang tak penat. Terutamanya first day, memang penat betullah sebab belum biasa lagi kan. Balik rumah terus mengampai. Mama geleng kepala ja tengok. Hehehehe... 

Sepatutnya aku mula kerja 26 Mac tapi aku masuk kerja 27 Mac. Hebatkan aku, hee. Surat confirm aku kerja jadi PPM ganti tu belum ada, jadi xlah aku pi kerja 26 Mac tu.

Memang bestlah kerja aku ni, cuma yang tak bestnya kalau masuk bab masak memasak ni. Haiyaaa, salah satu kerja aku adalah memasak untuk budak-budak praskola. Dah tugas PPM kan... First day, menu adalah soto. Berkerut dahi aku. Soto? Alala, aku tak pernah masak soto. Pernah makan ja. Teruknya aku!!! Gelabahlah aku time tu, nasib ada Kak Ros ( Guru Pra ). Dia yang banyak bagi tunjuk ajar tentang bab memasak ni. So, kira seminggu lebih jugalah Kak Ros jadi tok guru aku.

Sekarang ni, aku kiranya dah pro bab memasak. Boleh masuk Masterchef lah pasni, pastu aku lah peserta yang duluan dikeluarkan. Agagaga... Erm, dah masuk sebulan aku kerja... gaji dah masuk ka? Tak sabar aku. Hehehehe...

Dulu, aku tak pandai potong buah tembikai

Sekarang, bolehlah XD

Menu hari ni, buruknya aku potong bread ni~

Bebudak pra. Haaa, dorang selerakkan... pastu aku yang tolong kemas. Haiyaaak~

Budak paling jajal tapi baik :D

Haiyaaa, kabur! Reject~


Semua pic dekat atas tu bebudak pra yang sesuka hati pegi snap-snap. Aku layan ja... Aku kerja ni pun tak lama, 3 bulan ja. Oklah tu, lebih baik penat bekerja dari mati keboringan di rumah. Agagaga~
Sekian dari aku  :D





^_^





18 comments:

  1. woww beznya ajar ayu masak lak..hehe

    ReplyDelete
  2. saya tak suka tembikai...hehe..nway da follow u..hope u follow me back..=)

    ReplyDelete
  3. bestnyerr..! nur suke msk2 tapi kalau dah mls ape pun xboleh.hihihi

    ReplyDelete
  4. anduuu . punya men siyuk .. apapun , yang memasak tu . gud work .. practise make perfect ba kan?

    ReplyDelete
  5. Cikgu yang baik.....
    kesayangan anak2 murid yang kiut2.
    Tapi yang penting dah kerja sebulan pasti dapat gaji pertama..yahoo!!!
    Vote Me For Blogger Of The Year

    ReplyDelete
  6. Kerja sebagai pembantu pra sekolah eh? Seronoknya! Sebab dikelilingi kanak-kanak. :)

    ReplyDelete
  7. wah , best nya . kena sbr layan kerenah budax budax kan ? hehe

    :)

    ReplyDelete
  8. tag kamu....

    http://ayuejean.blogspot.com/2012/04/segmen-menjelajah-blogger-bersama-by.html

    ReplyDelete
  9. Waa . ka dibah macam budak2 tu suda . keciiik . hehew ^^ gudlak . teruskan keja :) wew .

    ReplyDelete
  10. teringin nk jd guru tadika.. huhu..

    ReplyDelete
  11. ok la tu dh pandai potong buah tembikai..lepas ni belajar buka buah durian plak erk..hihihi

    (^___^)

    www.azrulin.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Alooo comelnyer budak2 ni.. ;)

    ReplyDelete
  13. salam,

    bagusnya..sabar nak melayan kerenah budak2..
    kalau saya...sehari je dah surrender! hehe

    ReplyDelete
  14. tag adieb:)
    http://www.ienaeliena.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html

    ReplyDelete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb