Saturday, April 7, 2012

Pendapat : Lelaki Rapi Diri = Lelaki Lembut ?





Hai. Hehehe, ingat lagi entry  Lelaki Rapi Diri = Lelaki Lembut ?? Haaa, ramai yang bagi komen positif ( bagi aku lah ). So, kali ni I nak post tentang pendapat mereka pulak tentang Lelaki Rapi Diri. Bagi korang yang belum baca entry  tu, boleh klik sini. Nak komen? Boleh jugak. Sangat dialu-alukan :D

Kay_are : tak salah rase nye.. cuma jangan keterlaluan dah r.. kalau hasilnye, kelihatan cam pompuan.. lain dah tu..





Aima Afna : penampilan tu penting :)





Charmyiex : ehh xlah..husband charm pon jaga kulit..jaga muka...siap krim bagai..ujong2 mnggu siap ajak wat facial sesama..ok je..garang lg ada..





Nyna Amani : Terpengaruh dengan KOrea kot. Hehe





Shafiq : hehe , cik adieb , rasa2 sekarang nih lelaki kuat menghias diri , 
tapi still x melebihi pompuan , ada yang nak menambahkan keyakinan diri , dan ada jugak atas sebab2 lain , 

dan xsemua yang merapikan diri tuh lelaki lembut , tapi x dinafikan jugak ada mereka ini lelaki lembut , 
macm2 sekarang nih , tapi yang jelas , saje n nak sruh orang puji . hahaha . bukan saya tuh , saya kalau nk keluar rumah pakai deodoran + gel rambut + minyak wangi , that its . hehe , 

p/s : 1'st komen panjang2 , hehe :DD





Cik Nur : bukan lembut, tetapi lelaki mcm tu, maskulin..





Nal : Salam kenalan,
sebenarnya lelaki yang menjaga penampilan diri bukanlah lelaki lembut..ia dipanggil lelaki metroseksual, dimana mereka ini sering kali menitikberatkan penampilan, kekemasan & kebersihan..bg NAL ianya sesuatu yang baik lah sebab tak salah untuk seseorang itu menjaga penampilan diri, kekemasan & kebersihan..ada juga yg selalu ke pusat2 rawatan seperti rawatan kuku & sebagainya..yang pasti mereka tidak lembut..pendapat NAL sahaja..




are_lin@yu : jawapannya perlu supaya nampak kemas!!;-)





Haa, antara sebab lelaki menjaga penampilan diri:
1 ) Rapi diri demi jaga kesihatan 
2 ) Menganggap soal penampilan itu penting
3 ) Bukan sesuatu yang pelik jika mereka mementingkan penampilan
4 ) Tanda personaliti diri

Tak salah kalau lelaki ambil berat tentang penampilan diri. Tapi, harus berhati-hati dan ikut jalan yang betul. Jangan keterlaluan sampai buat orang lain salah anggap yang korang tu lelaki lembutsss. Peace :D




^_^





2 comments:

  1. my hb..kategori lelaki rapi...klo nk p turun kj or kuar jenjln olwes guna moistorizer...then ade pencuci muka..mengalahkan i..i guna sabun jer...n dia ni pentingkan kebersihan! kekemasan! tp x tergolong lam lelaki lembut! no no no..dia sgt2 keras! ahahaha

    ReplyDelete
  2. yup betul 2.. klu nak rapi2 n kemaskan dri jgn keterlaluan sgt smpai nak pakai bedak muka penghalang matahari bgai.. it just like pelik. -,-

    ReplyDelete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb