Friday, April 13, 2012

Adat Hidup Di Dunia Serba Moden



Hoola hoola suma. 
......

......

......

......

......

......


Hehehe, saja ja. Korang pernah terfikir tak... 

1 ) Bila kita jahat, mesti ada yang benci kan kan kan... tapi, bila kita baik mesti ada yang meluat kan kan kan. Bila sudah meluat, macam-macam lah yang keluar dari hati ke mulut. Trip baik lah, pok baik lah, bla bla bla and bla...

2 ) Bila kita ikut suruhan agama, adalah orang yang sibuk-siuok kata kita berlagak alimlah, waraklah... tapi, bila kita ingkar suruhan agama nanti dikeji orang pulak.

3 ) Bila kita ikut peraturan, dicakap pulak skema... tapi, bila kita langgar peraturan? Yang ni aku no komenlah, hehehe

4 ) Bila kita pakai sopan, dicakap kampungan, ketinggalan zaman... tapi, bila pakai seksi pulak macam xda harga diri. Owh, please beb... Semua tahu kan batas aurat kita samada dengan lelaki mahupun pompuan...

5 ) Bila bagi nasihat, dikata pulak bajet bagus, jaga tepi kain orang... tapi, bila kita kasar, tegur secara menyindir... terus kepoh mulut tu cakap kita kuajo. Elek la beb, kau pakai kain or seluar aku tetap x akan jaga sebelah tepi taw!

Haaa, nie lah adat dunia moden. Fikiran pun terlebih moden. Bak kata pepatah: "SEKOLAH TINGGI-TINGGI, BODOH BERTINGKAT-TINGKAT" ( bukan pepatah aku ). Agak-agaklah beb... Entry ni xda niat mau sindir-sindir korang yang terasa. Baca dengan nafas yang teratur...



^_^






9 comments:

  1. a'ah.. biasalah orang kan makin pandai.. so makin pandai gak lah melihat.. *sarcasm :)

    ReplyDelete
  2. kalau takut dengan andaian org, smpai bila pun diri sendiri xakan maju..

    yg penting keikhlasan kita mgejarkan sesuatu perkara kan..itu yg penting kan..

    ReplyDelete
  3. buat baik orang mengata, buat jahat apa lagi.. Mulut orang mana boleh tutup..

    ReplyDelete
  4. Selalu kena mcm tu. Ada je yg tak kena

    ReplyDelete
  5. hai saya jemput join segmen ni kalau ada kelapangan [link] maseh

    ReplyDelete
  6. lumrah kehidupann . manusia byk ragamnyee

    ReplyDelete
  7. hahaa . ambikmu tu .. kecik2 nemaw mampus , suda besar menyusahkan .. hee~ memang begitu la bah tu .. kadang memang bikin panas. bikin geram jak ..

    ReplyDelete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb