Friday, April 20, 2012

Tips : Serai Dan Limau Hilangkan Kelemumur


sumber gambar: Uncle Google

Haaa, siapa antara korang yang tak suka salji lepak di rambut, boleh try tips ni. Manatau boleh nyah kan salji-salji tu. InsyaAllah. Mula-mula korang kisar 2 batang serai dan dua biji limau nipis sampai lumat. Kenal yang mana satu batang serai dan limau nipis? Kang jangan pulak tertukar limau nipis tu dengan limau kasturi. 

Pastu korang tapis air dan sapukan ke seluruh kepala. Ramas dan biarkan selama 15 minit. Bilas macam biasa. Haaa, korang amalkan seminggu sekali dan insyaAllah salji-salji tu akan hilang  Rajin-rajinkan diri anda untuk try tips ni :D




p/s : Uit , aku dapat doodle lagi dari blogger Azlan. Thanks satu karung Azlan susah-susah buatkan Cik Adieb doodle :D





^_^





12 comments:

  1. waaaaa....a very good tips.. :)
    do feel free to visit me :)
    done following u :)

    ReplyDelete
  2. hi..thanks for the tips...=)=)...mnjdi x???hehe..blh try ni ti...btw..folo sini=)=)...comel lak header=)=)

    ReplyDelete
  3. nie bagus ne utk org2 yg ada tu..he

    ReplyDelete
  4. kalau nak lagi best kan, guna limau purut..!

    mmg wangi..!

    ReplyDelete
  5. terjumpa info ni, juga pasal kelemumur… sharing is caring :)- Punca Kelemumur Pada Rambut

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah xde masalah salji ciplak ni.. untunglah dapat doodle.. =)

    ReplyDelete
  7. Wahhh, nice sharing!

    Lepas nie, boleh promote kat kawan2 suruh cuba jugak :)

    ReplyDelete
  8. tak pedih ke kepala tu eh? huhu. geli pulak tgk kelumumur tu. ;)

    ReplyDelete
  9. sandi tau bila kena kelimumur ni -__-

    ReplyDelete
  10. nice info..bleh try kat anak sedara nih..hehe

    ReplyDelete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb