Tuesday, April 17, 2012

Manis Macam Gula , Pahit Seperti Peria




Alooha rakyat Malaysia! Hoola hoola rakyat Egypt! Haa, semalam bukan main lagi sang langit menangis. Entah apasal semalam sang langit rajin pulak menumpahkan air matanya ke bumi. Maybe sebab sang bumi curang dengan sang langit kot. Tu pasal dia nangis berabisss. Yang aku peliksss... sang guruh, sang kilat dengan sang petir pun sibuk juga huhahuha semalam. So, aku buat kesimpulan yang sang langit sedang berkasih-kasihan dengan sang bumi. Sang guruh, sang kilat  dengan sang petir ( GKP ) pulak konon-konon bestfriend sang langit. 

Bila sang bumi curang dengan sang langit, maka sang langit pun kecewa... patah hati kononnya. Tapi, langit ada hati ka? Jadi, geng GKP tue plak tak sampai hati tengok kawan dorang nangis, dorang pun huhahuha konon mau tunjukkan yang dorang ikut sedih dengan keadaan sang langit. Kononnya mau support kawan lah tu.

Topik utama di sini, aku tak puas hati. Sebab, kerana air mata sang langit maka air di empangan dekat rumah melimpah. Berpusing-pusing otak aku semalam berfikir, camna aku maw pegi kerja esok dalam keadaan serba banjir. So, aku plan maw ponteng sehari lah ni. Biasalah, kaki escape time skola. Susah nak kikis tabiat aku yang satu ni. Puas dah aku kikis guna kertas pasir, tapi still melekat setia dengan jiwa aku. Hampehhh tulll...




Tak nampak dah simen. Habis comot dengan lumpur. Nasib tadi pagi air dah surut. Macam aku tak digalakkan ponteng kerja, muehehehe... Tapi, yang paling aku tak puas hati... tak tahulah siapa antara GKP tu yang ngamuk sangat sampai makan wayar laptop. Habis rosak, pakej dengan bau hangus. Sabar ja aku tu. Tapi, aku bersyukur juga lah sebab sang langit menangis sebab air mata dia a.k.a hujan kan satu rahmat. 


Time hujan semalam, korang ada baca doa tak? Bukan doa makan, bukan doa masuk tandas tapi DOA HUJAN... hujan pun ada doa tau. Nie aku ada selitkan doa hujan. Time hujan turun nanti, korang jangan lupa baca tau!!! AMARAN KERAS ni :D




sumber: uncle google yang baik 

Pahitnya time hujan turun sebab tak boleh tengok tv, tapi manisnya time hujan turun kerana membawa rahmat :P Haaa, kira panjang sikit entry aku kali ni. Bacalah korang puas-puas :)


p/s : Rupanya followers aku yang ke-594 tu blogger BEN ASHAARI ... cayalah :D






^_^






5 comments:

  1. wah besnye ben jadi pengikut tegar.. bla plak ben nak ikut blog kmi..kuikuikui

    ReplyDelete
  2. ketika hujan, do mustajab. insha Allah. ;)

    adieb takde shoutbox eh?

    ReplyDelete
  3. pahit manis semua rahmat DIA kan..
    sebagai hambaNYA yang kerdil ni, terima dengan hati yang terbuka.. :)

    ReplyDelete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb