Friday, March 17, 2017

Kisah Seram Di Dataran Lang

Assalamua'laikum

Bersambung dari entry sini

Kalau datang Langkawi, macam tak sah kedatangan tu kalau tak pi Dataran Lang kan 😏 Memandangkan kami takda masa yang sesuai untuk pi Dataran Lang pada waktu siang, jadi kami pegi sebelah malam sebab malam takda aktiviti.

Dataran Lang ni mercu tanda Langkawi, terletak berhampiran dengan jeti Kuah.

Memula sampai tu, sunyi juga kawasan Dataran Lang ni. Menyeramkan... 😨 pastu kitorang stay kat bawah helang tu 🐦. Nak seru mood bergambar supaya datang. Lepas dah ada mood nak bergambar, cecepat keluarkan monopod.

Time ni aku dan Nuget nak ambik gambar berdua. Semangat dah nak bergambar, senyum lebar sambil tengok camera fon πŸ“±. Adjust arah yang terang cahaya supaya gambar tak gelap. Tetiba, camera dah terklik 2× dan gambar pun dah diambil. Ehhh? Sedangkan aku atau Nuget tak tekan apa pun. Muka time tu memang pucat dah 😲 Dah macam ada yang tolong ambikkan gambar kami 😱


Nasib baik dah ramai orang kat Dataran Lang. Cecepat kitorang pi tempat yang tak sunyi dan ramai orang. 


Sambung aktiviti ambik gambar. Biar bulu roma meremang, tetap nak ambik gambar kat sini 😏 Si Nuget beriya betul pujuk supaya pakai baju yang dibeli kat Padang Matsirat petang tu πŸ˜‚
Sebab nak juga gambar background helang tu, gigih suluh muka dengan flashlight kat fon πŸ˜‚






Day 1: Cable car ➡ Beras Terbakar & Padang Matsirat ➡ Dataran Lang πŸ˜‰






36 comments:

  1. Huih.. Gambar yang ditekan oleh "unknown" tu nasib baik dia tolong tekan je.. Kalau dia pun join senyum sekali lagi seram rasanya.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dia join bergambar, ada juga yang histeria time tu πŸ˜‚

      Delete
  2. hahahaha kira okay lah dia dah tolong tekan tu daripada dia join sekali kan. kehkeh. memang cantik tempat ni, suka pi sini kah2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau join sekali, memang dah ketaq abis tu

      Delete
  3. Alamak .naik seram jugak bila CCL baca ni .gagahkan juga diri baca sampai habis . Huhh..sebaik dia tolong tgkp gambarkan ..lagi takut kalau-kalau tengah berselfie dia menyelit pulak tepi kita..aduhaii

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak menyelit, better kat tengah πŸ˜‚

      Delete
  4. Dia nak tolong snap kan tu. Tapi tak tahu cara. So dia tekan kan lah button tu. Hehe. Jaga-jaga ada yang memerhati. 😝

    ReplyDelete
  5. Dia pon nak selfie jgk tp korang semua tak ajak..dia tekanlah sendiri.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. x cukup space untuk dia join πŸ˜‚

      Delete
  6. rindu tempat nie..memang sesuai untuk tempat bercuti.

    ReplyDelete
  7. Erk..seram part kamera terklik sendiri..hritu kitaorg satu family pun baru bercuti kat Langkawi ni...ada gak ke sini..tpi masa tu time nak maghrib..org ramai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami pegi lepas mgrb. tak ramai sngt orang

      Delete
  8. Alaaaa.. the unknown tu mau wefie juga bah tu nour...
    Tapi nasib baik ndak keteguran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah, nasib baik nda keteguran. kalau kena tu, rugi bah holiday

      Delete
  9. Ok la tu ada yg tlg snap gbr. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ja πŸ˜‚ menakutkan

      Delete
  10. uishhh seram pulak part nak ambik gambar tu. dia nak tolong la tu kot. wehehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia saja kacau sebab kami x bawa bergambar πŸ˜‚

      Delete
  11. Cuti cuti Langkawi rupanya yeh... Mmg seram jugak ye kalau dah bergambar kat helang tu di malam hari....Nampak putih je Nour

    ReplyDelete
    Replies
    1. berkat cahaya flashlight dr fon πŸ˜‚

      Delete
  12. Wehhhh scaaryyyyyyy 😱😱😱
    Kenapa tak pegi siang, kan nampak suasana. Malam dah sampai kena suluh suluh muka. Haha conel je perangai! πŸ˜‚ Nanti lain kali pergi lagi, tukar initerary pergi dataran lang siang ok! πŸƒ
    Coklat daim mana? Naakkkkk πŸ˜‚πŸ‘

    ReplyDelete
    Replies
    1. siang takda masa free πŸ˜‚ semua full dgn aktiviti. x beli daim pun 😜 kalau beli, dah lama hadam dalam perut

      Delete
  13. Alamak.. dia klik sendiri ke..?? 😨😨😨

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah kak, memula saling menuduh sy dgn nuget tntg siapa yg klik tu

      Delete
  14. huwa..seram. akak kalau gi mana2 tangkap gambar malam, memang tak berani tengok gambar on the spot.dah sampai umah kang baru tengok, kurang sikitlah takutnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntahlah, x terfikir pun tentang tu sebab dah excited nak bergambar

      Delete
  15. dia pun nak selfie juga laa tu tp kena buat snediri hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'depa' terasa hati tu kami x bg join bergambar. eh eh, 'depa' ada hati ke? wkwkwkwkwkwk

      Delete
  16. seram tu mujur dia tak join bergambar kan, kalau tak liagi serammm

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dia join bergambar, spoil terus percutian πŸ˜‚

      Delete
  17. burung helang tu yg tolong amikkan gambar..hahaa

    ReplyDelete
  18. ada ke entiti dlm gambar? cuba tgk balik sbb nina penah kena. haha
    dlm asrama dgn aseania langkawi πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚

    dh la baca malam2 ni.. hahhah

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik takda entiti. dah check balik2 😁

      Delete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb