Sabahan Blogger

Saturday, March 11, 2017

Coffee Is A Hug In A Mug

Assalamua'laikum

Sambung lagi menjawab question yang ditagged. Terima kasih korang yang nominated me.


23) How did you come up with the name for your blog?
NourAdieb tu singkatan dari nama penuh aku. Tapi, dari mana datang 'Ayu' tu 😱? Bukan sebab aku ni gadis ayu, nonono. 'Ayu' tu nama panggilan aku di rumah, takda kena mengena dengan gadis ayu 😏.

24) Have you had any cool experiences from blogging?
= Cool experiences? Ermmm...

25) Have you made any good friends from blogging?
= Good friends non hado, friends hado 😄

26) Will you share a link to your favorite blog post?
= Of course 😁, but by leaving a comment in the blog. Not directly put a link on their blog 😉

27) What is your advise for those trying to get into the world of blogging?
= Aku tak pandai nak bagi advise ni 😂. Cuma kalau nak terjerumus ke dalam dunia blog, jangan sebarkan ajaran sesat tawww

28) Beyond blogging, what do you (as a job)?
= Part time business online. Kalau tak niaga online, jadi penganggur sepenuh masa lerrr title aku. 
Mari lerrr singgah kat ig shop aku. Godek-godek koleksi jubah, manatau terjatuh hati, ameeen. 

29) Tea/ Coffee?


30) What's the first thing you do in the morning?
= Buka mata 👀 tengok jam 🕔, bersyukur sebab masih hidup, menguap, baca surah Fatihah, pastu pi minum air kosong. Petua, kalau nak awet muda, minum air kosong sebelum berus gigi 👄😏


31) What is/ are your travel goal(s) for 2017?


32) If you could live in any country, which one would it be?
Di mana ada orang tuaku, di situ aku menetap. Ecewahhh

33) What was your favorite movie of 2016/ 2017?


34) What is your real name?
= NourAdieb Shin-hye, adik beradik lain mama lain bapa dengan Park Shin-Hye

35) How old are you?
= 15 tahun. Tapi kat surat beranak aku lahir tahun 92. Acanerrr tu?

36) What is your favourite dish?
= Favorite dish? Banyak sangat sampai tak dapat nak buat list


37) What is your favourite drink?

38) What is your favourite film?

39) What do you like about yourself?
=All 😍

40) What do you like about your husband/ wife?
= Takdo husband lagi, mungkin ada orang lain yang sedang tolong jaga bakal husband kiterrr. Tu yang tak muncul-muncul 😏

41) What do you like about this country?


42) What do you like about my blog?
= Your entry

43)Who is your favourite blogger? Why?
= If I read your blog, it means your blog is my favorite blog

44) If I give you 5 thousand ringgit, what will you do with that money?
= Half of the money I will give to my parents, dan separuh lagi
Japan, mu tunggu NourAdieb datang!

45) Between beach and waterfall, which one will you choose? Why?
= Dua2 aku tak pilih, sebab my mom larang pergi dua tempat tu. Tapi kengkadang aku pergi juga, ketegaq

46) Intro in One Word?
= NourAdieb

47) What is your purpose in Blogging?
= Memula nak berblog ni sebab jatuh hati dengan hiasan kat blog orang lain. Boleh hias cantik-cantik, comel-comel. Tu dulu-dulu punya cerita

48) Are you animal lover? Such as?
= Jangan ja bagi aku serangga! Nonono

49) Are you Left handed/ Right handed Blogger?
= Right handed Blogger!

50) What media do you use to share a post from your blog?
= Google + Facebook

51) How long do you spend time on blogging in one day?
= 12 jam sehari kot

52) Do you have a food/ drinks beside you when blogging?
= Ohooo, mesti ada!

53) Where do you like to travel while blogging?


54) From 1 to 10 how will you rate your own blog?
= 10.5 Boleh lebih?

55) From 1 to 10 how will you rate my blog?
= 8/10

56) Next 3 years, how do you see yourself as blogger?
= A blogger who achieved a dream to go to Istanbul and Japan, yeeehaaa!




Semput juga aku nak jawab 56 soalan ni. Tu jawapan tulus ikhlas dari aku taw 😁😁😁





Aku adalah sunshine mereka, ecewahhh:
1-11: https://bajetciputselerabesar.blogspot.my/
12-22: http://www.bilalelakiberbicara.com
23-33: http://mellyacrayola.blogspot.my
34-45: http://sishawa.blogspot.my
46-56: http://radenotion.blogspot.com

Luangkan masa anda untuk melawat ke blog mereka 😉





28 comments:

  1. Hehehe... femes Nour ni kan... terima kasih sebab jawab soalan saya ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, blog sy menjadi pilihan sunshine. tak sangka juga tercalon

      Delete
  2. Tu dia aih nour. penuh list!! Famous anak dara ni rupanya. Jejaka manalah yang akan sunting nnti ya... hmmm... just wait n see

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan sis, just wait sambil makan2. ehhh, just wait & see

      Delete
  3. omaigod. 56 soalan. hahahaah. ai mampu buat 22 je hee =DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyk juga soalan yg mencabar dlm 56 soalan tu 😁 tapi, sebab best... tu yg layan jawab semua

      Delete
  4. waaaaaaaaa!!! ni rajin betul ni habis semua soalan dia jawab sekaligus! favorite movie tu movie apa? haha tak pernah tengok pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak sel2 otak bergabung 😂 tu yg gigih jawab semua soalan. sy ada post tentang film silenced ni. kisah benar di Korea

      https://nourayuadieb.blogspot.my/2017/02/silenced-kisah-benar-dari-mujin.html?m=1

      Delete
  5. Wahh.byknya soalan kena jawab..tahniah jawab semua..

    ReplyDelete
  6. Rajinnya menjawab ye.

    Adik beradik Park Shin Hye ke, kalau macam tu nak autograf lah hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak autograf Park Shin Hye, dia kat Korea skrg. Nak autograf sy, sy bukan siapa2 😉

      Delete
  7. hahah tu semput nak habiskan menaip jawap semua soalan. good job! hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik nda dtg sekali 5 soalan tu 😂

      Delete
  8. Alhamdulillah.. berjaya juga ye.. tahniah..

    ReplyDelete
  9. Banyak betul soalan.. Sunshine betul nie.. hehe.. Just a quick question, your jubah ada yang untuk plus size tak? Q_Q

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada Nesz ☺👌 Abaya Maria size dari S-5XL

      Delete
  10. no 34 tu... sy ragu2 nk percaya ke x hahahaha

    ReplyDelete
  11. i like reading this, nour.
    jawapan yg ringkas and sukses buat aida tersenyum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih, sy selang-seli kan dengan gambar supaya orang yang singgah baca tak boring

      Delete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb