Wednesday, March 22, 2017

Anda Kreatif Membuat Dialog?

Assalamua'laikum


Siapa yang free, boleh luangkan masa anda dengan membuat dialog mengikut susunan gambar 😉





38 comments:

  1. Haaaa AMERZING nak buat!! hahaha

    1. Mermaid2 jom selfie jom!
    2. Sabaq sat uiiii.. nak perbetui topi sat! (kata yg berbaju biru)
    3. Uish! natang apa tu? (mata jeling ke tempat lain)
    4. Woi! aku tak nampak woi!! (kata yg berbaju biru sekali lagi)

    Sorry, nih ja kreativiti yang saya ada hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpa, boleh diterima 😄 baca dialog ni buat sy senyum 😉

      Delete
  2. Kak ana tak reti buat dialog tp yg pasti gambar 1 je semua pandang kamera. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. no 1 tu boleh nampak dari mimik muka semua ready nak wefie 😊

      Delete
  3. No 4 je mek dapat :

    Dah tak reti nak tgk kamera semuanya?

    ReplyDelete
  4. Haha nour, sukarnya...
    Semua nampak lebih kurang sama jak ni..
    Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada cerita di sebalik gambar tu kak 😄

      Delete
  5. Saya cuba yer :

    1. "Cepat kita wefie"
    2. "Ala baju biru tak nampaklah.."
    3. "Baju biru ke depan sikit.. Eeeeh baju kuning kenapa tak pandang kamera?"
    4. "Kita ambil gambar sekali lagi.. Haish baju biru tak nampaklah... Fed-up laa camni."

    Camtu kot dialog dia.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je LZ 😄 last2 fed up amik gambar 😂

      Delete
  6. Alamak gambar nak sama ja... takpa sis cuba..
    ______________________________________

    Pada suatu petang yang panas, 4 anak dara sunti keluar berjalan-jalan. Tiba-tiba terdetik di hati untuk ambil gambar selfie buat kenangan. Anak dara sunti yang pertama telah lama ready dengan kacamata hitam tapi anak dara ke dua dan ke tiga dari tadi tak habis-habis betulkan tudung dan topi. Sedangkan anak dara ke empat dah lama lenguh memegang telefon.

    gambar 1-
    "cepatlah oi! Panas tau tak?"

    gambar 2-
    " Kejaplah..." kata anak dara ke dua yang bertudung hitam.

    gambar 3-
    "Nanti! Nanti.. handphone bunyi pulak..." kata anak dara ke tiga.

    gambar 4-
    "Ah lantak korang la. Aku fokus muka aku sorang lagi bagus." kata anak dara ke empat.

    Akhirnya itu lah dia hasil spontan yang tidak sepertinya dari empat anak dara sunti di bawah bahang matahari yang terik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahahahaha, detail ni satu persatu sis 😄 tersenyum sy baca

      Delete
  7. Nk buat dialog tak reti tp kalau ikut susun gmbr ni nmpak mcm last2 dh bosan nk wefie asyik tak jadi je. Hehe

    ReplyDelete
  8. akak tak kreatif sangat ni nak buat dialog

    ReplyDelete
  9. dialog kecih anak dara nak ber selfie's

    'cepat weh, selfie'
    'muka aku tak nampak'
    'muka aku pulak separuh'
    'tak nampak korang pun takpe, janji muka hakak cun, hahaha'

    Sekian...hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahahaha, yg penting muka hakak cun 😂

      Delete
  10. hai NA ! lama xsinggah.

    dpt no 3 je : yg lain dh ready, aku sorang tak ready. haha

    ReplyDelete
  11. 1. Cepatlah snap, terik sangat ni susah kami nak buka mata. (Kata baju biru)
    2. Adoi kalau panas pun janganlah menyorok belakang topi aku. ( Paling depan membebel)
    3. Ok ok aku keluar balik. (Tudung kuning dah malas layan sebab tak tahan silau dah)
    4. Lantak korang ler, nasib baik aku pakai ray ban. (Kata tudung merah selamba posing hingga ke akhirnya)


    Hehehe gurau-gurau..

    Apapun mai lemah betul kalau bergambar masa terik. Mata silau tinggi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahahahaha, kiranya yg tudung merah la watak utamanya? sy suka bergambar time panas sebab cantik jadinya gambar tu. flawless gittew 😉

      Delete
  12. Tak reti nak buat dialog tapi gambar last tu nampak benar macam stress tu nak suruh semua pandang camera hahahahahaha.

    ReplyDelete
  13. Yang no.4 tu cam dah tak ada mood dah kot nak snap gambar

    ReplyDelete
  14. Alaaa,...petang cenggini,..sel-sel otak tak berhubung plak.
    Maaf, dik. Kegersangan idea! ;)

    ReplyDelete
  15. saya hanya mampu baca jer dialog2 yang dibuat. tahniah untuk semua yang mencuba

    ReplyDelete
  16. Hahaha.. comel2 dialog mereka..
    akak tumpang baca dan gelak je, boleh tak.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ja kak 😄 terhibur kan baca dialog yg dorg buat 😂

      Delete
  17. Tak pandai siqah nak buat dialog. Hii. Tapi tengok gambar last tu, macam dah nampak kerut di dahi. Tanda panas or apa? Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. panas hati sebab gambar asyik x jadi 😂

      Delete
  18. 1. selfie... jom!
    2. jap jap nak ejas kamera
    3. okey, ready semua!
    4. (dalam hati) kenapa aku rasa lain mcm je kamera ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh, dialog anies paling tepat 😁👍👍👍

      Delete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb