Wednesday, February 1, 2017

Dia Tumbuk Muka Aku!

Assalamua'laikum

Dulu masa tahun enam di skola ugama, aku bergaduh dengan sorang budak lelaki ni 👊👊👊. Brutal kan aku kecik dulu 💪💪💪.


Aku dah lupa apa punca kami gaduh. Yang aku paling ingat, dia pi tumbuk area hidung aku 👃. Cis 😠! Dahlah hidung aku tak mancung, boleh plak dia tumbuk tambahlah leper hidung aku.

Dah aku marah sangat dengan dia, nafas jadi tak teratur. Tetiba badan aku kejang. Mulut aku ja yang x kejang. Bolehlah buat drama teriak cam orang gila. 

"Sakit... sakittt"

Dorang ostat ustajah ingat aku kesakitan pasai hidung kena tumbuk. Ngam-ngam plak darah meleleh kuar dari lobang hidung. Bila nampak badan aku kejang baru kelam kabut antaq pi hospital. Otw nak pi hospital tu dah kurang kejang aku. 🏩

So, doctor bagi aku ubat gastric and ubat 'kuat makan' 💊 sebab aku kerempeng and berat tak sampai 40kg. Pasai hidung aku xdak pa nak risau. Tak patah pun.

Lepaih tu, kitorang tak gaduh dah . Dia dah tobat kut nak gaduh ngan aku. Skang ni, dia dah masuk geng bapak-bapak 👶. Bini dia pon comei. 👸 

Orang cakap, kalau bergaduh nanti besar kawen! Hangpa kira berapa ramai dah yang angpa gaduh, tu lah jumlah calon jodoh ❤. wkwkwkwkwkwkwk


psttt; korang yang baik hati rajinkanlah klik iklan Nuffnang i 😉




14 comments:

  1. Dekat sekolah memang akan ada budak lelaki macam nie. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lucu + segan plak bila ingat balik 😂

      Delete
  2. Dulu saya gaduh dgn tikus. Hari2 gaduh dgn tikus. Tikus tak nak berdamai.

    Saya marah tikus. Tikus kata selagi rumah saya tak bersih selagi itulah dia nak gaduh dgn saya. Lepas tu saya bersihkan rumah saya. Tikus dah tak nak kawan dgn saya.

    ReplyDelete
  3. kawen sonok tau cik nour, nak jaga perkawenan tu yg xbrape nak sonoknyer., huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. syok juga tu jg perkawenan. ada kenangan tua2 nnt 😄

      Delete
  4. Hm. Penat taip komen smlm psl kerempeng. Duk ilang2 aje

    ReplyDelete
  5. haha setiap org perlu ada pengalaman mcm ni br hidup penuh warna warni...

    ReplyDelete
  6. Hahah. Ganas eh... Samalah, masa kecik dulu geng semua lelaki, lasak betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy x geng dgn lelaki 😂 tp tetiba blh btumbuk

      Delete
  7. hahaha bila ingat balik cerita dulu-dulu memang lawak. laki perempuan gaduh lempang-lempang semua. tapi esoknya terus baik minta maaf hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah budak2 zmn dulu. bebudak zmn skrg plak menakutkan kalau bergaduh

      Delete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb