Sabahan Blogger

Saturday, April 22, 2017

Apa Kata Anda?

Assalamua'laikum

Saja letak 😏

Stress si Shida oleh aku 😂 Kah!

Korang suka reply whatsapp/ mesej/ telegram atau apa saja secara ringkas macam aku atau panjang-panjang macam Shida?

Dan korang suka direply ringkas atau panjang? 

Kenapa? 😏

Oh ya, tengok penggunaan 'bah' tu di mana 😉




34 comments:

  1. tengok keadaan . kadang balas panjang, kalo bz mmg pendek2 je atau terpaksa hold dulu 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kalau panjang sangat, sy x pernah buat kecuali copy paste 😂

      Delete
  2. Depends. Kalau mood baik dan rajin tulis la panjang sikit.
    Tapi bila malas tu memang sepatah sepatah ja lah lebih mudah orang cakap haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau malas, paling panjang pun sepatah dua perkataan ja

      Delete
    2. hahaha tahu takpa. kesian orang kahkah.

      Delete
    3. Yang penting kita reply 😏

      Delete
  3. Saya pun depends. Kadang explain berjela2, kadang2 sepatah dua jgk. Haha
    Yang panjang2 tu kalau part tgh rancak brcerita biasanya. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau rancak pun, tetap sy balas pendek. Yang panjang cuma 'bhahahahaha' 'wkwkwkwkwkwk' 😂

      Delete
  4. Bergantung pada situasi...kalau rasa simple dah boleh difahami..ok..kalau risau salah faham dan sebagainya...mungkin panjang message nya untuk keterangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau untuk terangkan sesuatu, sy akan simplekan dalam ayat yang mudah difahami 😊

      Delete
  5. hahahhaaa. saya pun suka text pnjang2. tapi bila dtg badmood, kadang tak reply langsung hahahaha. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biar badmood, tetap balas juga tp ringkas. Tapi merisaukan kan kalau reply time badmood 😂

      Delete
  6. Waalaikumsalam Dib....
    Panggil Diblah pulak hihi...Jawab WA pendik pendik mcm mls nak layan je kan...mcm hakak ikut kdadaan jugaklah....kalau ada isu tentulah panjang panjang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok ja panggil Dib 😉 Memang tu yang kawan2 panggil 😄

      Delete
  7. Tengok keadaan dan situasi jugak nak balas panjang ke pendek ni. Hehe 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kengkadang tengok kerajinan dan kemalasan 😂

      Delete
  8. Tengok keadaan dan tengok tahap kemalasan, tengok topik tu menarik atau tak.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. topik menarik x menarik, sy tetap balas ringkas 😂 x tau kenapa

      Delete
  9. tengok orang, situasi dan masa. HAHAHA.
    ada time pendek tu K pon jadi. tp kalau panjang tu sampai penuh screen pon ada. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau yang panjang tu hanya yang copy paste 😂

      Delete
  10. tengok keadaan jugak. kalau customer kenalah jawab dengan teratur. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau customer, sy akan reply panjang untuk penerangan 😄

      Delete
  11. Tengok keadaan...
    Kalau banyak masa...rajin jugak nak jwb panjang2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reply panjang khas buat customer sy 😂

      Delete
  12. tengok mood..selalunya time rajin, mmg jawab panjang2..tapi kalau malas, tu yang sepatah dua ayat je..paling tak suka org reply yang terlampau shortform sangat ayat dia..berapa kali baca baru faham apa yang orang tu tulis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy balas ringkas tapi x terlalu shortform 😉

      Delete
  13. Hahaha. Sy pun ikut mood nak tulis panjang atau tulis pendek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada mood xda mood, tetap pendek. X tau la kenapa 😂

      Delete
  14. sm mcm komen2 di atas... tgk keadaan... kalau rs mcm nk ckp pnjg sy trs call je sng cite hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, senang sikit call. Kalau taip panjang2 tu boleh kebas jari 😂

      Delete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb