Friday, January 27, 2017

Kasut Roda

Assalamua'laikum

Masa kecik dulu, aku pernah minta belikan kasut roda dengan mama. Tapi keinginan aku x dilayan 😭 Lepas tu, aku xda nafsu pun nak layan kasut roda tu. Hatta dalam mimpi sekalipun!

Dalam tahun 2015 dulu tetiba famous balik kasut roda ni. Bebudak skola, maci paci pon layan. Baguih depa ni, tak layan internet seperti kebanyakan manusia zaman sekarang. Rasa tercabar juga tengok dorang happy gelak tak hengat dunia. Memandangkan kitorang satu rumah tak pernah try, so kitorang decide nak sewa 'rollerblade' 3 bijik untuk sejam dua. Harga sewa sejam dalam RM8 cenggitu la. Aku pon dah lupa. Banyak sangat telan semut 😝

ni contoh dari google. yang kitorang sewa tu warna purple, ada lampu lagi di roda 😍 cantik, tapi busuk 😒 wkwkwkwkwkwkwk 

Umo dah masuk duaplohtigatahun so demand la xmau sebut 'kasut roda' 😝 Disebabkan kitorang first time nak try and takut jatuh pastu malu kena kasi ketawa, kami main di gelanggang bola tampar depan rumah. Gelap, kalau jatuh pun orang asing tak perasan!

Aku malam tu je la last main, sebab takut jatuh. Kawan aku cakap, pompuan tak digalakkan main rollerblade sebab kalau jatuh terhentak boleh bagi effect dengan rahim. Tobat!

Dorang Nuget dengan Mal ja la yang dua tiga kali pi sewa. Kuat semangat dorang, patut dicontohi 👍👍👍


psttt; patut parent aku x belikan, sebab bahaya 😱






7 comments:

  1. Zaman kanak2 dulu memang teringin gila nk kasut roda nie tapi tak kan dapat lah sebab parents tak mampu. Nasib baik kawan ada kasut roda nie. So gilir2 main dengan dia. Best sangat. Siap buat sharp u turn.Skrg nie kalau main mau tak balance.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ana, jgnkan sharp u turn, gerak pun sy x dpt 😂😂😂 wkwkwkwkwkwk bpaut dgn kawan je la

      Delete
    2. kak ana, jgnkan sharp u turn, gerak pun sy x dpt 😂😂😂 wkwkwkwkwkwk bpaut dgn kawan je la

      Delete
  2. depa x layan internet sbb data dh abess

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha, komen ni mengena d hati sy 😂😂😂

      Delete
  3. ms kecik2 selalu main kasut roda yg berat tu (body besi uuu) walaupun dah x rupa kasut roda tp kami tetap main...tu laac ara mengenjoykn diri zaman kanak2 hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy kan zmn kocik2 kita, zaman xda gajet

      Delete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb