Friday, January 13, 2017

FAKTA ANAK KE-2

Assalamua'laikum

Siapa ANAK KE-2 dalam family meh sini baca fakta ini!!!

1) ANAK MANJA EMAK ?
- Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ( ermmm, yeke? )

2) ANAK DEGIL
- Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yg betul. Dalam ramai-ramai adik beradik dia aje yang KETEGAQ! Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan. ( yes! aku sangat degil )

3) TAK PANDAI PUJUK
- Memang anak no 2 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia. ( yes, i memang tak pandai memujuk! )

4) BERCINTA
- Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban  ( ermmm, yeke? i tak bercinta, so x tahu )

5) HITAM / PUTIH
- Apa yang dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi. ( betul, kalau dah aku cakap yang tu... yang tu la )

6) HATI
- Anak no 2 ni juga nampak aje keras tapi hati dia lembut. SATU lagi pe'el dia, dia tak boleh ditegur. ( ahahahahaha 😂😂😂 )

7) BERDIKARI
- Very independent. Memang betul tapi kalau terlebih
independent pun payah. Mudah bergaul. Very take care.

8) ARAHAN
- Anak no 2 ni juga dia payah nak terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang. ( ermmm, yeke? )

9) PEMAAF & CARING
- tidak dinafikan anak no 2 ni pun pemaaf dan caring. TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah. ( aku jenis yang lambat nak maafkan orang 😠 )

10) PAKAIAN
- Nak semua up to date. Semua nak kemas. ( tak betul 😥 )


Aku copy paste dari facebook sebab aku anak kedua 😍





6 comments:

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb