Saturday, December 8, 2018

Shida Kawen, Yeahhh!

Assalamua'laikum

Tanggal 16/11/2018, syukur alhamdulillah sorang lagi gang karasss #sahabatsejatisentiasadikaki sah menjadi isteri kepada lelaki yang mencintai dia. Gigih la aku pi minta CRK hari Jumaat. Syukur dapat CRK 😂 thank you sir 💋 bukan apa, tempat kijo aku jauh sikit dari gang lain. Ngam la tu aku pi minta CRK

Kami x gtau Shida pun sebenarnya yang kami nak datang majlis dia sebab 16hb tu hari bekerja. Surprise la kononya. Haha 😄 Naik feri Galaxy dari terminal Menumbok ke Labuan ambik masa lebih kurang 1 jam 30 minit. Sempat juga la aku layan 'Aliff dalam 7 Dimensi' sampai habis dalam feri tu 😂😂😂 speedboat pun ada tapi sebab bawa keta seberang, tu yang naik feri 🚢

Turun ja dari feri, singgah kejap di Petronas. Singgah tandas, touch up sikit-sikit cover minyak di muka. Haha 😆😆😆 pastu, baru la cari rumah Shida. Ada juga la scene sesat 😂 Nasib baik sempat sampai sebelum dia menikah. Yeahhh!
Antara kami bertiga, sepa yang duluan ar? 😂

Time nikah, Shida pakai inai putih. Cantik 😍 tapi aku kawen nanti tetap nak pakai inai merah. Haha! Berangan itu x salah weyh! Baju nikah pun cantik.

Petang-petang sikittt bila tetamu dah tinggal sikit, pegi la kami cari pantai yang cantik untuk outdoor 😂
Palm Beach Resort ~ bayar tawww!

Malam berinai pula, kitorang x sempat pegi sebab busy shopping coklat di bandar Labuan 😂 Labuan pun macam Langkawi juga, xda cukai 😂 cuma Langkawi lebih banyak pilihan coklat 🍫🍫🍫

Majlis bersanding pula, sekali lagi kami surprisekan Shida dengan memakai baju yang sama 😂 Dalam diam, kami buat 1 group sebenarnya untuk discuss majlis Shida ni. Kain pula jenis batik pario, nasib baik cepat tangkap cara-cara pakai pario ni 😂 cuma kalau berjalan kena ayu sikit

X mau bebel banyak, layan ja la gambar 😉
Dah macam sesi bride terima anugerah pulak dah 😂

Suka sangat tengok gambar ni 😍😍😍

Shawl/ tudung: sdn.bhd
Blouse Nylea: @nunu.co
Batik Pario: @beautysuri.co
(Search ja di ig k)

Ni baju kawen bangsa Bugis 😉 Tahniah shidaXnapi

Kalau Bugis kawen, banyak persalinan sebenarnya. Tapi kami sempat 1 persalinan ja sebab kena kejar feri jam 0130. So, jam 1200 tu dah chow dari rumah pengantin

Kitorang nak balik dah ~

13 years & still counting 👧👧👧
#samasekolah
#samaipt
#samapendidik
#samapendek 😂

Terasa puas hati hasil gambar dari kamera photographer, ipong Farha & huawei Eyfa. Terlajakkk pelolesss uolls 😲😲😲😍😍😍 

Korang boleh layan video yang diedit oleh Farha ☺ Love u Farha 💋💋💋 muahhh
Klik link ni ➡ Video Surprise shidaXnapi

Kbye! 💋





8 comments:

  1. tahniah utk pengantin, cantik baju persalinan pengantin...

    seronok nya jd pengapit nih... lagi2 bila ramai2 nih ngn semua kwn2...
    akak suke tgk org pakai inai putih tp ttp prefer inai merah lagi hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan 😃 lgpun inai merah ada khasiat tersendiri utk kuku

      Delete
  2. hi.. content blog menarik.. lets blogwalking and click iklan..done follow u.. follow me back.. http://acuyuhan.blogspot.com/ thanks

    ReplyDelete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb