Monday, December 24, 2018

Desa Cattle Dairy Farm

Assalamua'laikum...

So, kira-kira jam 0730 am kami bertolak dari homestay ke destinasi seterusnya iaitu Desa Cattle Dairy Farm 🐄🐄🐄 Sampai ja di destinasi, subhanAllah... kagum dengan pemandangan sekitar tempat tu. Nak turun bergambar di luar pintu masuk sementara menunggu jam 0800 tapi kami naik bas. Bukan keta sendiri 😢😢😢 sobsobsob. Jam 0800 am baru kaunter dibuka dan dibenarkan masuk. Harga tiket dewasa RM5.

Bila masuk dalam tu, kecewa betul aku sebab dah tak nampak gunung. Hari tu, awal sangat kabus tu sorok gunung 😭😭😭 rasa mau nangis ja tskkk 😢 Malas layan sedih, aku bergambar ja la biar x nampak gunung 👉👈

Ada ice cream putih ja 😭😭😭 yang coklat hari tu xda 😢😢😢 huwaaa

Beratur nak beli ice cream 🍦 harga ice cream RM5.30

Ada sosej, pitja, ayam dll

Kaunter beli air hasil dari susu lembu. Ada saiz small/ regular/ large

Panjang benor barisan

Ni kaunter beli souvenir

Kali ni pilih baju yang meriah sikettt 😉

Sambil-sambil makan ice cream, boleh cuci mata tengok proses perahan susu lembu

Mooo 🐄🐄🐄

Jalan jalan dan terus jalan, sampai pula pi area feeding anak lembu dengan kambing 🐄🐐
Hensem kan encik embek ni 😘

Jalan lagi sampai di barn lembu

Yeahhh, nampak kuyusss 😛


Kbye! 💋





8 comments:

  1. Kak pip pigi baru2 ni, ya ampun ramai betul org terus hilang mood baby Nami .. Merengek jak dia...hurm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangattt. Sy pi 2x dlm masa seminggu mmg ramai

      Delete
  2. seronok tempat ni.. ada vibe2 oversea. kena pula ada lembu2 kan lagi feeling.
    dulu ke Kundasang tempat ni tak bukak lagi. or x dibukak to public. lama sangat da pegi..
    kena plan repeat ni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nampak gunung, lagi ala2 oversea. Memang cantik 😍😍😍

      Delete
  3. menarik sekali fotonya... best best tempat ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq 💋💋💋 yup, memang best tempat ni 👍👍👍

      Delete
  4. menarik tempat ni.. pernah sekali je pergi sana :)

    ReplyDelete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb