Thursday, July 12, 2012

Malu





Hari tu kan, aku + mama + bapa pegi KK. Niat aku cuma nak bank in duit dekat Bank Islam pastu beli laptop baru pastu beli tudung. Siyes, aku takda masa nak shopping lelebih ni. 



Sebenarnya kan... time tu kan aku nak pegi ambik buku akaun aku tertinggal kat keta antik my mom. Dalam perjalanan aku yang penuh rintangan tu kan, tetiba ada prince Charming menemani aku. Puyoooh, stylo beb! Cool gilerrr gaya, terpikat terusss hati hamba. Lalu, dua biji mata sepet aku yang dianugerahkan oleh Allah terus menerokai wajah prince Charming tu. Perghhh, dengan anak mata yang menggoda bisa mencairkan hati para wanita ditambah pulak dengan gaya jalan ala-ala model. Erk, satu ja yang spoil iaitu rambut yang teracak-acak ke atas ala-ala orang terkena kejutan elektrik. Dah tu, color tanah liat seliat-liatnya. Kalau cicak yang jatuh atas kepala dia, sah lagi komprom 200% takkan jumpa jalan keluar. muahahahahaha

Tetiba... erk, apsal dia pegi kat keta antik my mom ni? Takkan nak ngorat aku pulak? Siap bukak pintu lagi tu. Dari mana dia pungut kunci keta kami ni? Erk, apsal keta ni pelik pulak... 

Cehhh, rupanya aku yang salah keta. Adohaiii, malunya!!! Tu lah terlalu asyik merenung prince Charming, kan dah kena. Rupanya keta kitorang bersebelahan jak. Apsal aku tak perasan arr? Nasib ler aku just berdiri depan keta tu. Kalau aku buang tabiat tetiba pegi halau lelaki tu sambil cekak pinggang gaya angkuh lagi sombong berkata dengan bangganya bahawa itu keta antik my mom... tak tau nak letak mana muka aku~

Dengan muka penuh selamba ( konon ja tu ) tapi my heart dah dup dap dup dap macam baru lepas lari pecut  terus aku pusing arah kaki aku enamplohlimadarjah pegi keta antik my mom. Sebelum blah, prince Charming tu sempat gi sedekah senyuman perli kat aku. Cehhh! Nasib hanya kami berdua saja kat tempat tu. Kurang sikettt malu aku. Huehuehue 

Contoh keta my mom ( pinjam jap gambar dari aunty google )
Contoh keta prince Charming

Bila dah tak fokus, memang boleh tersalah keta... apatah lagi dengan color dan bentuk yang hampir sama. Dalam perjalanan pulang, aku cerita lah dekat my mom

Aku: ( dengan gaya gediksss Ma, tadikan masa Ayu pegi ambik buku akaun... boleh2 Ayu salah keta. Nasib Ayu nda pegi marah orang tu pasal tetiba dia masuk keta kita

Mama: ( sambil gelak kejam ) Aiii, camna Ayu boleh salah keta tu? Sama ka keta kita ngan keta orang tu?

Aku: ( sambil sengih2 ) Nda juga sama sebab keta dia Myvi, tapi bentuk dengan warna tu yang nda dapat beza

Bapa aku pulak tekun memandu tak ambik peduli tentang topik aku dan my mom tapi aku tahu, dalam diam-diam bapa pasang telinga cuma malas mau menyampuk. Agagagagaga~



Nasihat: Gunalah mata korang yang dianugerahkan oleh Allah dengan sebaik-baiknya~ wink2






^_^








9 comments:

  1. Salam.

    Ha tu la. Lain kali jangan tenung orang sampai camtu sekali. Haha.

    ReplyDelete
  2. atas tu bkn keta alza ke..?? yg tu keta myvi.. beza gla tu.. hahaha

    ReplyDelete
  3. aahahhahaah...silap plus nak tgr prince charming la tuuu..ehehhehhe....

    ReplyDelete
  4. ahahhahahhaha....lucu juga..
    http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-fatin-fatini.html mari join sini dear..banyak hadiah menarikkk

    ReplyDelete
  5. saya pernah jugak tersalah kereta..memang malu tak ingat..hihi...

    ReplyDelete
  6. kekekekkek..lawak..lawak...
    Nasib baik tak marah mamat hensem tu kan..

    ReplyDelete
  7. tag awak http://dean-chumell.blogspot.com/2012/07/quraistory-1st-giveaway.html

    ReplyDelete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb