Wednesday, January 6, 2021

Cuti yang Tidak Cuti

 Assalamua'laikum


Hai hello hoola!!!

Lately ni memang sangattt busy dengan urusan duniawi πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’ Tapi syukurrr dapat kembali ke pangkal jalan. Lepas solat subuh, terus on laptop. Ngadap laaa laptop tu sampai ke malam. Stop untuk makan + mandi + solat ja. Rabak mata weyhhh 😭😭😭 Kelam kabut mau siapkan sebab pihak pentadbir asyik minta ja keja tu. Dah maciammm kena kejar ah long! Sepa yang cakap keja cikgu ni rileks? Ni cuti pun i keja k ngadap laptop siapkan matriks tugas setiap guru d skola tu. X boleh cincai, kang terlepas pandang ada guru yang terlebih tugas, ada guru yang kurang tugas. 


Pastu x mau ganggu holiday. Biar time holiday tu rileks xda kena whatsapp atau PM tepi. Dah nama holiday, memang keja kena tinggal. Aku kalau buat keja memang ada target & disiplin. Kalau x, haaa... nanti keja asyik terabai. Dalam kelam kabut tu, x juga la aku cincai buat keja. Fokus & teliti k! Demi keberkatan rezeki. Haaa, gituuu 😌😌😌


Nanti i BW pi blog uolls k! Komen pun lom ter'reply' πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… Sorry!

Lokasi: Pantai Sabandar, Tuaran







21 comments:

  1. Takpe utamakan kerja.
    Lega kan kerja sudah siap.
    Hehe terima kasih lawat blog saya.

    ReplyDelete
  2. Biasalah jadi cikgu, cuti2 pun kerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eya, lumrah hidup cikgu. cuma sedih bila ada yg ckp cikgu mkn gaji buta

      Delete
  3. Semoga dipermudahkan urusan sis πŸ˜‰

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameeen, tengkiu sis 😁😁😁

      Delete
  4. semoga segala urusan dipermudahkan...

    ReplyDelete
  5. Selamat menjalankan tugas dengan baik. Sape cakap cikgu tak busy tu meh kita cepuk dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengkiu, meh kita cepuk namplohdua kaliπŸ˜‚

      Delete
  6. Keadaan yang tidak best kalau macam tu. Apa nak buat, urusan penting kena juga lah urusankan sampai settle. Kerja cikgu zaman sekarang bukan mudah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa, tu la. ngajar lain, keja ptdbrn lain lg. tp, blapang dada ja supaya happy

      Delete
    2. Cikgu banyak kerja jaman now. Betul tu berlapang dada dan buat tugasan sebaiknya.

      Delete
  7. lega lepas dah siapkan tugasan. biar pun kelam kabut, janji siap

    ReplyDelete
  8. semoga dipermudahkan kerja dan tugas ya sistur ...

    ReplyDelete
  9. Bila tugas dah selesai barulah hati rasa senang kan.
    Mrs. A pun kadang-kadang kerja office buat kat rumah sampai dua 3 pagi buat kerja hahahaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul! jaman bujang mmg selalu bawa keja balik uma. tp sejak kawen, x prnh buat keja d uma kecuali BDR

      Delete

Assalamua'laikum
Jangan lupa tinggalkan jejak anda di sini

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb