Antara bahan perisa yang diperlukan~
Dicampur bersama isi martabak :p
Menggunakan tepung gandum yang dah diubah suai dengan dicampurkan marjerin + telur + air
Bulatkan tepung yang dah diuli sebulat-bulatnya
Yang ni pulak isi martabak
Ahli-ahlinya ialah ayam yang sudah dimasak secara percik lada hitam ( pastu dipotong halus dan comel ) + mushroom + kubis + telur putih 2 bijik~
Digaulkan menjadi 1 :p
Lepas dibulatkan , kita leperkan pulak dengan comel :p
Lepas tu , masukkan dalam kuali
Percubaan pertama :(
Percubaan kedua dan seterusnya :)
Dah boleh wat kitorang bertiga tersenyum
Erk , nak tanya sikit ... tepung terugi tu tepung gandum ka ? Aku bab-bab tepung ni failed sikit . Martabak yang kitorang wat tu langsung takda rasa martabak tapi bila masuk mulut ... alahai , sedapnya :p Betul , sesungguhnya aku tak tipu ! Tak caya , korang try lah sendiri :) Selamat mencuba , peace :p
PRACTICE MAKES PERFECT !!!
pernah gak cuba buat murtabak guna tpg gandum..tp asyik xmenjadi je..last2x guna kulit popia lg senang....rasa pun sedap..xcaya tgk ni..
ReplyDeletehttp://wadahberbicara.blogspot.com/2011/06/murtabak-mini.html
Takut tengok rupa murtabak tu...hihihih
ReplyDelete@Cik Honney : practice makes perfect kan
ReplyDelete@Hanif Idrus : tapi rasanya sedap hingga menjilat jari :p
ReplyDelete@Hanif Idrus : tapi rasanya sedap hingga menjilat jari :p
ReplyDeleteassalam, pelik tu, rupa martabak, rasa lain...apa-apapun janji boleh makan.
ReplyDeletesinggah
ReplyDelete@abhamz hamaz : hehehe,yg penting halalun toiyibun :p
ReplyDelete@izan mama mia : thanks :)
ReplyDeletealolo..ndak mau la campur tu MSG ndak bagus utk kesihatan tau :)
ReplyDelete