Monday, June 18, 2012

Gunung Kinabalu: Part 1





11 Jun hari tu aku join geng office my bapa pergi menawan puncak Gunung Kinabalu. Yeah!!! Bayaran untuk satu kepala dalam RM500++ termasuk tempat penginapan, kenderaan dan makan minum. Aku, my sis and my dad join so bayaran dalam RM1600++

Gunung Kinabalu ni merupakan puncak tertinggi di Malaysia yang terletak di Kundasang, Sabah. Otw ke Ranau, aktiviti aku dalam kereta kuda cuma tidur, bangun, makan, dengar lagu pastu tidur balik. Lama tu, ambik masa 5 jam perjalanan macam tu lah.

Jam 5 petang camtu, sampailah kitorang ke destinasi sementara iaitu tempat penginapan untuk malamnya. 11 Jun, kitorang menginap dekat Mount Kinabalu Heritage Resort & Spa yang dulu tempat tu dikenali dengan nama Hotel Perkasa. 

Harga bilik untuk 1 malam aku tak sure sangat, dalam RM110 camtu lah. Kipas aircond memang takda, sebab dah sejuk original 

sumber gambar dari Google 


Ni lah kereta kuda yang kitorang tunggang

Dapat kunci bilik, terus heret beg masuk bilik. Tak baik lengah-lengahkan masa!!! Masuk bilik, yeahhh!!! Aku cop katil king size. Share bilik dengan my sis, dia memang kuat mengalah dengan aku. Dia redha ja tido katil single XD
 
Belum sempat kemas barang, tetiba keluar plak ringtone sumbang dari perut aku. Laparrr! Kejap lagi jam 06.30 petang, ready for dinner :p

Kosong? Mana makanan?

Yang pakai cermin mata tu Kak Mimi dan yang disebelahnya pulak Kak Cora

Alhamdulillah, 5 minit menunggu... akhirnya, nyumnyumnyum

Sedappp, aku bagi 8/10


Kenyang perut, hati pun senang :p Total makanan ni semua aku tak tahu, sebab semuanya diuruskan oleh kawan my bapa 
Selipar ni aku baru beli, empat hengget setengah ja

Memandangkan aku berada di Kundasang selama 3 hari, maka aku bercadang nak buat 3 entry.

Buat korang yang nak datang ke Kundasang-Ranau, jangan risau tentang penginapan. Search di Google dan bandingkan setiap harga penginapan  :) Ada hotel, motel, homestay. 


Bubye! :D



^_^




19 comments:

  1. best nye. dapat makan sedap2. nak ckit boleh? hehe

    http://cloudboy93.blogspot.com/2012/06/tiga-semester-lagi-nak-habis-diploma.html

    ReplyDelete
  2. wahhh, best pi kundasang , kan? sejuk jeaaa.

    berjaya tak sampai puncak uh? hehe.

    ReplyDelete
  3. @Abdul Hafiz : Erk,sedap?Bolehlah..Hehehe..Kalo maw boleh pegi Hotel Perkasa

    ReplyDelete
  4. @Nur Maizatun : Tym tu memang sejuk gilerk..nak taw sy smpai dekat puncak atau tidak,bacalah kisah sy sampai abis..hehehe..ada 2 enrty lagi yg insyaAllah akan menyusul :)

    ReplyDelete
  5. tak tau la nk g sana. tak pernah g sabah lg nie. hehe

    ReplyDelete
  6. @Abdul Hafiz : guna peta Sabah,hehehe

    ReplyDelete
  7. hahaha. xpe lh lau camtu. nnti bawak member tawau jew lh. senang ckit. lau tgk peta. pening plak nnti.

    ReplyDelete
  8. @Abdul Hafiz : silap2 kalo guna peta,tersesat pulak..hehehe

    ReplyDelete
  9. tu lh pasal. tersesat sapa nak tggung kn? hehe

    ReplyDelete
  10. @Abdul Hafiz : Yg pntg bukan sy yg tanggung :P

    ReplyDelete
  11. Apa boleh buat..peta kengkadang boleh bantu kita gak :)

    ReplyDelete
  12. hahaha.. yew2,,, betul lh. spew yg ckp slh. haha

    ReplyDelete
  13. Haa,ntahlah..sepalah tu arr yg cakap salah~

    ReplyDelete
  14. tu lh. spew lh cakap salah tu. haha

    ReplyDelete
  15. arghhhhhh ! sedap nyaaaa puding tuuu ! nakkkk .

    Hi , Meh laa singgah blog anys , sure anys singgah blog korang jugak . Jangan lupa KOMEN eh .
    http://aneyzsamsudin.blogspot.com/2012/06/nokia-lumia-memang-terbaikkk.html

    ReplyDelete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb