Sunday, November 15, 2020

Kenapa Aku Perlukannya?

 Assalamua'laikum

Hai helo haluuu ebelibadi!!!

Apa rutin harian korang untuk memastikan

1) Badan sentiasa harum

2) Rambut tetap sihat

3) Kulit wajah sentiasa segar


Kalau aku pegi keja or kenduri or jalan-jalan, wajib sembur perfume. Tapi, kalau duk uma... memang x lah mau pakai perfume. Selain wangi sabun, aku juga akan pastikan keharuman badan aku bertahan lama dengan menggunakan body mist. Dulu, aku x tau pun kewujudan body mist ni sehinggalah adik ipar aku sedekah Scenabella Body Mist siap suh pilih bau mana yang aku suka 😍😍😍


Tengkiu Odahhh 😘😘😘

Sejak menjak ada body mist ni, lain maciam rasa kalau x sembur di kulit lepas mandi. Bila dah sembur, keharumannya perghhh πŸ‘πŸ‘πŸ‘ terbuai!


Aku suka pegi spa & salun untuk hilangkan stress. Tapi sejak PKP aritu, aku stop dulu demi keselamatan. Mencegah itu kan lebih baik! So, aku beli produk rambut dan buat treatment rambut sendiri di rumah πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Aku try Faith Fleur Hair Mist. Not bad, wangi pun wangi. Rambut pun lembap dan nampak sihat.



Untuk pastikan wajah sentiasa segar, aku akan spray dengan IN2IT Face Mist. Barulah ada semangat bekerja. Kalau aku x semangat, kang anak murid pun x semangat mau belajar. Lagipun, face mist ni bantu kulit aku yang berminyak ni nampak lembap ja. Moist gittew 😌😌😌




Kalau mau tau benefits setiap mist ni, uollls boleh google sendiri. Banyak info dan produk terbaik uollls boleh tau πŸ™ƒ


So, apa mist yang korang pakai??? Jom share di ruangan komen πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰








9 comments:

  1. Belum pernah guna mist lagi. Menarik macam minyak wangi sebab sekarang lebih guna minyak wangi.

    ReplyDelete
  2. Best pakai jenis spray ni. Memudahkan nak memakainya pun. Untuk rambut saya pakai good virtue co serum. Body mist pakai brand Althea :)

    ReplyDelete
  3. Pernah nak try body mist s.i.l punya tapi tak sesuai huhuuhu tiba-tiba jadi gatal terus basuh.

    ReplyDelete
  4. faith fleur tu dah masuk radio rasanya ni..suara erra fazira. Sisyat pun terus teringin nak cuba. kasi can laa kan :-)

    ReplyDelete
  5. kalau pergi mana2 wajib nk spray perfume. kat rumah pun lepas mndi atau nk tidur mesti nak spray mist. hehe. skrg ni pakai mist bath & body - forever red & vS

    ReplyDelete
  6. 1st time dengar nama produk ni.. nice sharig :)

    ReplyDelete
  7. mcm ni la kita sbg pompuan kan..kena sentiasa wangi ,bersih,kemas

    ReplyDelete
  8. Menarik ni. Duduk rumah pun kena juga wangi2. Hehe

    ReplyDelete

Assalamua'laikum
Jangan lupa tinggalkan jejak anda di sini

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb