Saturday, July 6, 2019

Dia Ajak Aku Kawen!

Assalamua'laikum

Halu halu haluuu kamurang ✌

Kalau di media sosial, aku accept ja rakan blogger, rakan skola, rakan U, rakan PLKN tapi kalau yang peliksss, memang x r aku nak accept. So, ada sorang mamat ni yang jadi friend aku di muka buku & insta. Kami kenal time jaman PLKN. So, kalau dia tetiba chat aku reply ja la supaya x kena cop sombong ualls! Reply besher-besher ja

Ada 1 hari tu, tetiba dia tanya aku sudah ada buayapreng atau teda. Aku cakap la teda, yalahhh aku kan jujur πŸ™„πŸ™„πŸ™„ Tetiba lak dia bawa aku kawen weyhhh! Aku pun 'apahal pulak mamat ni??? Dah puas hidup ka tetiba ajak aku kawen?' Memang x r aku nak terima, LAKI ORANG weyh!!! πŸ™…πŸ™…πŸ™… Dalam sebulan dia try hard ajak aku kawen, aku korek la apasal dia bawa kawen. Rupanya, PJJ dengan bini! Astagaaa, maciam aku mau tabaaak ja mamat tu! X tahan PJJ, jadi mau pasang lagi 1 yang dekat.

Aku cakap la dengan dia, "better ko doa la bini ko dapat pindah dekat dengan ko. Baru 2 tahun kamu kawen, sudah ko mau pasang lagi 1" Bini dia duk Sarawak, dia pula duk Sabah. Dengan bangga dia gtau dia boleh adil, seminggu dengan aku seminggu dengan bini dia πŸ™„πŸ™„πŸ™„ menyampah gila aku πŸ”ͺπŸ”ͺπŸ”ͺ


Bila aku tanya:
Aku: "kenapa x pindah ikut bini?"
Dia jawab: "kesian bini sa, gaji dia kecik, kalau sa ikut tempat dia, dia kena tanggung sa pulak"
πŸ’†πŸ’†πŸ’† Adedehhh, xda keja rupanya
Aku: "ko cari la keja bah. Yang penting kamurang x berjauhan"
Dia: "Kerajaan x mau ambik sa keja"
Aku: "Swasta kan ada, pi la try"
Dia: "Tapi sa tunggu keja kerajaan"

Pfffttt, kbye... terus aku blah πŸ™„πŸ™„πŸ™„ Malas layannn sebab aku fikir dia ni masalah kerinduan dengan bini. Tu yang otak x berapa nak betul! Dah lah pilih keja πŸ”ͺπŸ”ͺπŸ”ͺ

Seminggu lepas tu, dia chat aku lagi. Tanya lagi aku mau dia atau x. Aku balas "kalau duda atau bujang, sa tengok adab & iman. kalau laki org, x payah fikir memang sa reject terus" πŸ™…πŸ™…πŸ™… Boleh pulak dia tanya, kalau dia duda aku mau terima ka? Kalau dia cerai bini dia untuk kawen dengan aku, memang x r aku nak terima! Anak dah 2, tetiba mau cerai gara-gara PJJ. Otak mana otak??? Akal mana akal?

Terus dia kasi kenen aku dengan kawan bujang dia. Kuajo sungguh! Main pass-pass pulak πŸ”ͺπŸ”ͺπŸ”ͺ Rasa dipermainkan beb jiwa raga! Maruah seolah dihina dengan cara dia. Sorry, memang aku block terus! Kawan x kawan, kalau gaya bikin panas, memang aku chow la. Menyampahhh πŸ™„πŸ™„πŸ™„

Memula, aku ingat dia ada masalah dengan bini. Bila aku stalk, biasa ja. Sihat walafiat hubungan dorang. Aku kan stalker yang cemerlang, dapat lah beberapa info. Memula jadi lelaki gagah, berani mau pi rumah aku jumpa parents. Aku siap cakap aku ni demand. Mau itu mau ini πŸ€‘πŸ€‘πŸ€‘ Pastu tetiba bawa kawen diam-diam. Lagi dasyat, minggu depannya bawa kawen lari πŸ”ͺπŸ”ͺπŸ”ͺ Gila kaaa? 😠😠😠 





Kalau kamurang di tempat aku, apa tindakan kamu?





17 comments:

  1. Eee dah la tak kerja. Ada hati plak nak kahwin lain. Tak sedar diri ke apa hahaha sorry ter'emo' plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar Nanad, sabar... bawak bertendang πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  2. Amboi kemahin lagi dia ya.. nasib dah block dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahhhh, kawan x kawan... block terus. cegah awal2

      Delete
  3. Akan ambil tindakan yang sama macam awak.. memang tak lah suami orang.. Tambah yang kepala senget macam nie.. tak nak berusaha, pastu senang je nak ceraikan bini.. Bahaya lelaki macam ini.. elok pun blok je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak, sy memula xnak block sbb kawan. tapi bila dah tlajak senget, memang block terus

      Delete
  4. ishh creepy! kalau saya, saya block terus orang camni. before block tu bagi sikit tazkirah kot haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. x lut dah tazkirah. dah tegur x jalan, block terusss

      Delete
  5. eeee tak malu lah, dhla tak keje, pastu ada hati nk ajak org kawin... anak dh 2 abis camne dia sara anak bini ? tak boleh hadam akak ngn org2 lelaki yg mcmni. mmg patut ko block je dia dik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x menghargai bini kan. dah lah duk jauh, x berusaha lg utk dekatkan jarak dorg

      Delete
  6. uish..hihi bhy laki org ajak kawin, x pasal jadi tempt isteri die balig periuk belanga

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa, tu la... better cegah. kang masuk berita pula 'dibaling lesung kerana menggangu rumahtangga'... nauzubillah minzalik

      Delete
  7. Takyah layanlah org macam tu Nour... saja2 nak menggatal tu. Elok pun awak block dia...

    ReplyDelete

Assalamua'laikum
Jangan lupa tinggalkan jejak anda di sini

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb