Wednesday, July 31, 2013

Oh Oh Oh Balik Kampung~

Assalamua'laikum

Perjalanan jauh tak kurasa
Kerna hatiku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira


Hola halu hilu helo!!! nak habaq ni, dengaqlah sattt!

31 July 2013 : 3.29 am
konpem yang memang komprom, insyaAllah hari ni aku akan terbang balik ke negeri tanah tumpah darahku. yahooo! apsal lak aku terlebih hepy ni??? op coz lar hepy, nak sambut raya bersama family tercenta! semangat! tahun lepas, aku tak merasa beraya bersama family di Sabah. tskkk. :'( so, tahun ni aku mesti qada' raya tahun lepas. gabung dengan raya tahun ni! maksudnya? tambah cuti le sayang sayang oiii! buat cuti sendiri!

tempoh cuti raya kitorang seminggu je. so, i yang penuh tatatertib ni nak tambah lagi cuti seminggu. bagi i, mana puas cuti seminggu tu ( dasar makhluk x pandai bersyukur ) hee. so, lepas habis cuti nanti pandai pandailah cari alasan kenapa lewat balik. dahtu, dalam bahasa Arab pulak. adeh! tapi, xpe. skang ni, just fokus pada cuti raya. yeah!

Balik kampung oh oh oh
Hati girang...





Dua malam yang lepas, dompet Syazwa tercicir. X tau lah tercicir kat mana. Aku lupa nak tanya lebih detail sebab takut dia tambah sedih. Dalam dompet tu ada duit Rm3++, lesen, kad ATM, bla bla and bla. Memang sedih giler lar dengar tone suara Syazwa dalam fon ( dia tinggal di uma sewa, aku pulak kat hostel ).  Benda first yang aku tanya...

Aku : weyh, ic kau macam? kalo ic kau join sekali dalam dompet tu, camna nak balik nanti? 

Syazwa : ic aku ada. selamat.  tapi, dalam dompet tu ada 3++ lebih. Aku plan mau guna duit tu beli barang barang untuk maci paci aku

Aku : erm, sudah wat report?

Syazwa : sudah...

Tapi, syukur alhamdulillah... last last ada orang call nak bagi dompet tu. duit memang xde dah dalam dompet tu. So, melayanglah RM3++... huhu. Kalo perkara ni terjadi kat aku, memang dah mengamuk sakan aku. Apa taknya, bagi aku Rm3++ tu dah cukup banyak. Boleh beli tiket flight. Boleh bayar yuran pengajian. Tapi, tulahhh. Dah takdir, perkara dah lepas. Syazwa pun dah dapat balik dompet tu. Reda jak lah... hurmmm 






p/s : Susah nak jumpa orang yang jujur skang ni. 






^_^





8 comments:

  1. Nak balik rumah jugak hari niii~
    Balik kampung~

    ReplyDelete
  2. selamat bercuti dan selamat kembali ke kampung halaman :)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. x sedar bulan Ramadhan dah nak sampai ke penghujung :'( tskkk

      Delete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb