Tuesday, May 8, 2012

Sedaplah Kakak Masak !!!


Lagi story aku dengan bebudak pra. Menu kelmarin sepatutnya mee gemok tapi aku termasak mee kurus. Adohaiii, entah apa benda yang aku fikir time tu. Boleh pulak tertukar menu. Tapi x apalah, janji bebudak pra dapat makan... kenyang perut suka hati. Alhamdulillah...
Aku sebenarnya kalau bab memasak ni, memang malas sikettt. Dulu, awal-awal lagi aku dah plan cari laki yang pandai masak supaya x kebulur. Tapi sekarang, sejak-menjak aku kerja ni... hilang sikettt kemalasan aku. Dan, yang paling penting sekarang, aku berazam mau belajar memasak. Hehehehe... sifu mestilah my mom
Dulu-dulu time masih separa kecik ( dalam umur 17 tahun tu ), aku dah plan apa yang akan aku bagi makan dekat laki aku. 
Breakfast: air suam & mee goreng + kicap
Lunch: air suam & biskut mayat
Dinner: air sejuk ja
Hehehehe, amacam? Confirm laki aku nanti sentiasa slim. Jimat duit, x payah susah-susah pegi slimworld segala. Pastu, ekonomi uma tangga pun stabil. Hebakkk kan plan aku? Kalau mama tau, maybe dalam sehari 3 kali mama akan ajar aku masak. Owhhh, no no no... aku tak sanggup!
Sekarang, keinginan aku untuk belajar memasak semakin membuak-buak, tinggi menggunung... berazam dengan penuh keyakinan. Kenapa baru sekarang aku mau belajar masak? Sebab... sebab.. sebabnya...
Sebab, bebudak pra cakap masakan aku sedappp!!! Ayatnya kira camni lah: "Sedaplah kakak masak. Aku maw tambah lagi" Hehehehehe, bangganya aku. Tersenyum-senyum macam owang gila, nasib ada Kak Ros... cover sikettt. Thanks adik-adik sebab puji masakan kakak. Tapikan, bagi aku x juga sedap. Sebab, time aku makan tu aku rasa tawar ja lebih. Aku mau tanya dekat Kak Ros tentang masakan aku tu, rasa segan pulak. 
sempat lagi aku snap gambar lepas memasak

Haaa, satu lagi. Tajuk lagu yang menghiasi blog aku sekarang ni ialah Satu Cinta. Korang klik ja tajuk lagu tu, terus pegi 4shared. Baikkan hati akuuuu... Satu lagi, muzik yang korang cakap best tu pulak... alaaa, muzik yang aku letak dekat blog dulu-dulu tu... tajuknya Selamat Pagi Cinta
Selamat berdownload, dadaaaaaa. Sekiannn... :D
^_^

8 comments:

  1. Encik suami kalau kita wifey ni malas masak akibatnya mula nk cari yg suka masak... Hu hu bahaya tu

    ReplyDelete
  2. haha, kuruslah bakal suami mu klo itu lah yg di makan hari2. hehe best klo pandai memasak! :DD

    ReplyDelete
  3. belajar jangan tak belajar.hehe

    ReplyDelete
  4. hehe ayu br nk bljr2..mmg xpndai masak..;-)

    ReplyDelete
  5. ayu taq u dear ;-)

    http://arelinayu.blogspot.com/2012/05/contest-by-nora-danishsaya-meminati.html

    ReplyDelete
  6. dah ada bakat memasak....kena belajau rajin2...sebab budak2 dah puji.....!!!!

    ReplyDelete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb