Thursday, December 1, 2016

Yang namanya CINTA itu kok pakejnya samain dengan sengsara dan airmata... Gimana sih...

Assalamua'laikum

Haaa, kemain panjang tajuk entry aku. Nie semua gara-gara CINTA! C-I-N-T-A!

Dalam aku menganggur skang ni, rupanya ada part time job. Jadi doktor cinta kawan aku. 😥 hrmmm. Aku yang xda pengalaman cinta ni plak dia nak pakai. Cinta monyet adalah 🐒, xkan nak pakai nasihat cinta monyet aku tu? kang x sudah jadi monyet.



Yang namanya CINTA itu kok pakejnya samain dengan sengsara dan airmata... Gimana sih...

So, engko dah terjebak dengan cinta tu maknanya dah terjebak sekali dengan sengsara dan airmata 😭! Tapi jangan lupa, di sebalik sengsara dan airmata, terselit juga kasih sayang ❤!

Cinta ni macam makanan. Ada manis, masam, masin, pahit, tawar, pedas. Rasa cinta tu korang yang tentukan. Kalau cinta tu manis ja kau rasa, alamatnya hidup kau menderita sebab penyakit kencing manis. sebab tu perasa cinta kena balance.

Dalam cinta, kita akan rasa disayangi, disukai, dipercayai, dan DIKHIANATI... 😠 owhhh, sakitnya rasa pabila dikhianati. bagai ditusuk sembilu, sakitnya hanya kau yang rasa. ehhh?

Sebab tu, kita kena utamakan cinta kepada Allah, kepada Rasul. Jangan 100% cinta kepada makhluk, kelak diri akan merana. Dah bertahun putus pun x boleh move on! Hanya kerna cintamu kepada makhluk tidak mempunyai limit, pedihnya engkau yang hadam. 

So, kau gaul semua perasa tu dan akhirnya kau akan dapat 'Manisnya Cinta'

faham dak maksud aku?

k bye, sekian entry mengarut
IKLAN, nak Abaya smart cenggini boleh skodeng ig: jubahplain  XD



No comments:

Post a Comment

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb