Tuesday, December 29, 2015

Cinta Si Wedding Planner

Assalamua'laikum

Perebutan tempat parkir kereta menjadi permulaan peristiwa kisah Zara si wedding planner dengan Fariz, bekas tentera laut yang berhati batu.

Dalam hati Zara ketika itu, hanya ada Bazli, sepupunya sendiri. Namun Zara & Bazli tidak pernah menyangka bahawa jodoh sebenarnya bukan milik mereka berdua. Kasih mereka yang selama ini dirahsiakan daripada pengetahuan mak lang dan pak lang hancur di tengah jalan.

Berlaku pertemuan demi pertemuan yang tak disangka antara Zara & Fariz. Meski Fariz selalu mengejek Zara, hanya lelaki itu dapat membuatkan Zara melupakan Bazli. Dalam kerasnya hati lelaki itu, ada juga penyayangnya.

"Kerusi kereta kau ni buat aku sakit badan la." - Fariz
"Ni hanya kerusi kereta, bukannya tilam King Koi!" - Zara
"Kalau ya pun, tukarlah kerusi empuk sikit. Recaro ke." - Fariz

Puan Marina, mama Fariz yang berkenan akan keperibadian Zara terus menghantar pinangan hingga terjalinnya ikatan suci antara Zara & Fariz. Zara rela menerima walau hatinya belum wujud getaran cinta buat Fariz.

"Abang teringin pankek, jem blueberry, and omelette for breakfast. Boleh sayang buatkan untuk abang?" -Fariz
"For you, my dear... I will do anything for you." -Zara

Fariz yang tidak pernah putus asa untuk mencuba, akhirnya berjaya. Hati Zara kini miliknya. Pada saat bahagia mula bersemi, cinta pertama Fariz kembali muncul menagih kasih.

"Hanya satu aje permintaan Zara. Kejujuran! Zara hanya nak kejujuran daripada abang!"
"Dia kekasih aku! Dah lama kami bercinta! Puas?"

Jawapan Faiz bagaikan sembilu tajam menusuk hati Zara. Fariz bertukar 360 darjah setelah munculnya wanita itu dalam rumah tangga mereka. Adakah rasa cinta terhadap kekasih lama Fariz masih mekar dalam hati lelaki itu melebihi rasa kasihnya kepada Zara? Mampukah ikatan suci yang dahulunya kembang dengan bunga-bunga kebahagiaan dapat diselamatkan?

"Jika dia kebahagiaan yang awak inginkan, saya akan mengundur diri"

Fariz Adryan: Adi Putra
Izara Batrisya: Mira Filzah


Aku bagi 8/10  :D

Penulis: DHIYANA
Harga: RM29 sm, RM32 ssSelamat membaca & jangan lupa tonton #cintasiweddingplanner di Akasia TV3 jam 1900 pm
2 comments:

  1. Gandingan yang chomel antara adi putra dan Mira filzah..tapi x ikut sangat.. Kenkadang je tgk.. Novel x pernah baca..

    ReplyDelete
  2. Gandingan yang chomel antara adi putra dan Mira filzah..tapi x ikut sangat.. Kenkadang je tgk.. Novel x pernah baca..

    ReplyDelete

Assalamua'laikum
Jangan lupa tinggalkan jejak anda di sini

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb