Friday, September 13, 2013

ANTHEM

Assaalamua'laikum...

" Everybody has a past. Everybody lives a present. And everybody deserves a future. "

Apabila buku dan intelektual kena haram, dan semua orang hidup dengan bahagia palsu dengan disuap benda-benda tak berakal dan mindless trash daripada media. Walaupun kenyataannya dunia zaman sekarang ni memang dah nak hampir jadi macam tu pun dah sebenarnya. Kalau tak, takkan la budak-budak perempuan menjerit macam orang gila sampai pengsan-pengsan apabila tengok artis pujaan, tapi muntah hijau apabila disuruh baca teks sastera tingkatan lima - Hikayat Bayan Budiman, atau teks I Have a Dream tulisan Martin Luther King, Jr. Padahal Bradbury tulis buku ni masa tahun 1953 kut; setengah abad dulu. >m/s 272-273<

novel yang menyentuh jiwa. gaya bahasa dan cara penyampaian yang sangat selamber yayya! :D
kenali jiwa raga Dash Johari luar dan dalam :)
nak juga upload gambaq sendiri XD (konon konon aku la si Dash, *haktuih)
wkwkwkwk







^_^





8 comments:

  1. hahaha . lagi lagi yang gila kpop . memang macam sawan lah kot depa menjerit . biasalah .

    ReplyDelete
  2. mcm2 zmn skrg ni. huhu yg pntg, kite sndiri yg kene bentuk dan kawal diri. insyaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, dari diri kita gak sebenarnya :D

      Delete
  3. betul tuh dik... realiti yg agak membimbangkan sebenarnya.. huhu

    ReplyDelete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb