Wednesday, December 5, 2012

Hari Ini

Wahai semua rakyat jelata negeri beta , 
Beta ada kisah yang hendak dikisahkan ...
Ini satu kisah , bukan cerita dongeng dulu kala
Ini kisah nyata , tentang kehidupan aku pada hari ini !
Ewahhh , dah macam lagu Aliff Aziz dah
" Ini Satu Kisah "

Hari ni dimulakan dengan suasana yang cukup romantik ... dalam keadaan yang sangat sejuk ... bila aku ikut pakcik aku ke skola , nampak bebudak STPM sedang chayoo-chayoo study hard di kantin . Al-maklumlah , hari ni subjek Ekonomi kata dorang . Entah fakta entah auta !

Tetiba , teringat pulak time zaman aku masih bergelar budak skola . Time exam baru ghairah mau ulit buku ... belek sana belek sini . Nasiblah result exam aku ok juga . Dapat juga aku sambung degree di KUIN :) Alhamdulillah 
Sampai dekat rumah , Syazwa sin mim sin aku bagitau yang result untuk sem 1 ni dah selamat dikeluarkan . Aduh , terlalu lama aku menunggu result tu keluar ... berdebar-debar pulak jantung aku tapi tiadalah sampai mau tercabut keluar . Ehhh , itu auta ok kalau berdebar macam tu !!!
Dimulakan dengan lafaz  بسم الله الرحمن الر حيم  , lepas tengok result tu aku sudahi dengan lafaz  الحمدلله   :) Lepas juga aku exam ni , x payah repeat . Hati mana yang x happy bila dapat purata matagred = 3.070 . 

Alhamdulillah , mungkin ini berkat dari makbapak , kawan-kawan mahupun semua yang mendoakan aku . Terima kasih , dan kasih itu x dapat digambarkan dengan apa pun bayangan .

Aku berharap , exam lepas dan lepas dan lepas ni juga aku x payah repeat dan dapat kekalkan purata matagred tu ... Amiiin :) Korang-korang semua , kasi doa aku ya :)





^_^





10 comments:

  1. tahniah adieb.. lepas ni ley la kejar anugerah dekan pulak 3.5

    ReplyDelete
  2. @lynn kamarul : erk, dekan tu... insyaAllah, x prnh pulak bmimpi mau kejar anugerah dekan. hehe

    ReplyDelete
  3. tahniah yer. semoga berjaya, dan capai lebih baik.

    ReplyDelete
  4. @محمد رازيق : thanks ya. amin :)

    ReplyDelete
  5. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Hanya ada satu kesuksesan yaitu bila kita bisa menjalani kehidupan ini sesuai dengan yang kita inginkan.

    ReplyDelete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb