Tuesday, December 26, 2017

APG

Assalamua'laikum

Syukur ada juga masa aku nak update belog ni. APG tahun ni tema 'etnik sabah', so guru-guru & para AKS diwajibkan pakai baju suku kaum masing-masing.

Opsss, APG tu singkatan untuk 'Anugerah Pelajar Gemilang' 😉 Kalau sekolah lain, maybe dorang guna APC- Anugerah Pelajar Cemerlang. Kitorang upgrade sikettt 😝

Tiap tahun sebelum cuti sekolah, memang APG/ APC akan diadakan untuk menghargai & mengiktiraf pelajar yang cemerlang & gemilang dalam kurikulum & kokurikulum. APG/ APC ni boleh memberi dorongan & semangat supaya pelajar lain mempertingkatkan prestasi masing-masing dalam bidang akademik mahupun kokurikulum.

So, time malam APG tu aku pakai baju etnik dusun tatana sebab senang cari 😂 Baju tu memang ngam + padan ngan aku 😍 Sewa pun murah, RM50 ja. Untuk APG ni, tugas aku bahagian hiasan pentas. Tangan aku ni jenis kayu, kaku kalau bab menghias ni. Nasib baik ada orang kuat bab hiasan. Sorry cikgu H, i x banyak bantu u menghias pentas 😂

ni time siang, gambaq dulu sebelum memasing busy dengan tugas 😂


sampai di dewan, terus bergambar 😂


sumandak-sumandak sabah

Habis APG, yeahhh boleh bergambar di pentas

kosong dah dewan 😂

ok, last 😉





22 comments:

  1. Cantik laa baju Sabah ni dibuat baju kurung!

    ReplyDelete
    Replies
    1. X juga baju kurung, tapi nampak cam baju kurung ehhh? 😁

      Delete
  2. cantik cantik tu sumandak semua :))

    ReplyDelete
  3. Menariknya tema APG sekolah Nour :)

    ReplyDelete
  4. Sumandak ba ni..hihi..done follow blog..visit me http://sherlyanna97.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Cantik-cantik dan comel-comel semuanya.. :D

    ReplyDelete
  6. Wahhh. Rasa macam rare tema ni, sebab dekat semenanjung tak pernah la tema ikut etnik ni hahah. Biasa ikut kaum jee.

    ReplyDelete
  7. aloloooo syomel nyaaaa semuaa :D

    ReplyDelete
  8. Best bila majlis ada tema ni.Jadi semangat nk berhias :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan 😃 lagi2 kalau tema rare 😆

      Delete
  9. hai ain datang singgah sini dan follow awak. salam perkenalan :)
    sincerely , farahain zfa

    ReplyDelete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb