Sabahan Blogger

Tuesday, February 28, 2017

Why Did You Choose Me?

Assalamua'laikum

Why did you choose me? What's so special about me ๐Ÿ˜ฑ? What makes you want to...
  ๐Ÿ˜ญู„ู…ุงุฐุง ุงุฎุชุฑุช ู„ูŠ؟ ุงู†ุง ู„ุณุช ู…ุดู‡ูˆุฑุฉ 

Wahai si penggodam, kenapa kau hacked ig aku ๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ก???!!! Kenapa aku? Geram betul aku, tak pasal-pasal otak aku meroyan patplohlapanjam

Aku mula perasan time buka blog. Jadi cam kat atas tu ๐Ÿ‘†Yang polaroid tu widget ig nouradieb aku, tetiba 'invalid access token'. Menggelabahlah aku nak log in ig tu sedangkan widget ig jubahplain hado pula! 

Bila aku nak log in, tak dapat. Mustahil pula aku salah masuk password. Try berkali-kali sampai aku rasa pihak insta muak ๐Ÿ˜‚. Azam aku kuat nak ig aku tu balik, habis semua benda aku pi try sampailah pihak insta gtau password baru dorang dah send kat satu alamat e-mel yang aku yakin dan pasti bukan e-mel aku ๐Ÿ˜ข sebab z******@m** camtu lah contoh e-mel tu.

Lepas dah move on, dapat semangat nak buat ig baru

bye ig lama ๐Ÿ˜ฃ hati kena sado ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช untuk aku lepaskan kau ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

hai ig baru ๐Ÿ˜„ siapa nak follow, dialu-alukan ๐Ÿ˜‰

Aku masih guna nama yang sama iaitu 'nouradieb' cuma tambah 05 kat belakang. Jadilah 'nouradieb05' ๐Ÿ˜



Tolonglah hackers, lepasni jangan lagi kau hack akaun ig aku k!!! ๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ก





Giveaway: Happy Birthday Aireen! by Elsaalicious & Sponsors

Assalamua'laikum


KLIK BANNER UNTUK JOIN

SENARAI HADIAH YANG MENARIK DARIPADA ELSA & PARA SPONSOR UNTUK ANDA MENANGI!

Nature Republic Essence x 1 pemenang
Topup RM 5 x 1 pemenang

Bloglist selama 3 bulan x 5 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang

Review Blog & Bloglist selama 2 bulan x 2 pemenang

Topup RM 30 x 2 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang

Bloglist selama 2 bulan x 5 pemenang

8. Syaz
Topup RM 5 x 2 pemenang

Review Blog & Igshop (jika ada, sponsor akan review igshop anda di instagram beliau) x 3 pemenang

Topup RM 10 x 2 pemenang

11. Farrah
Topup RM 5 x 2 pemenang

Bantal Burung Hantu x 1 pemenang
Topup RM 5 x 1 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang
Bloglist selama 2 bulan x 5 pemenang

Tunai RM 10 x 2 pemenang

Tunai RM 10 x 2 pemenang

Dreamcatchers x 2 pemenang

17. HADIAH MISTERI DARI ELSA x 1 PEMENANG

Jika penyertaan kurang daripada bilangan seperti yang dicari, kemungkinan seorang pemenang boleh menang banyak hadiah. Siapa tahu kan hehe. AYUH PAKAT RAMAI RAMAI UNTUK JOIN! KLIK BANNER




Monday, February 27, 2017

Giveaway Topup Percuma by Cik Candy

Assalamua'laikum

Klik sini untuk join ๐Ÿ˜‰


Syarat- Syarat Penyertaan

1. Sila ikut syarat dengan jujur

2. Follow blog Candy Sour
*sila infom anda follower ke berapa untuk yang baru follow* (Saya yang ke 381 ๐Ÿ˜‰)

3. Like page FB Detoks Tea Medina Desire 
*sila infom anda orang yang keberapa like page tersebut* (Saya yang ke 186 kot) 

4. Buat satu enteri bertajuk "Giveaway Topup Percuma by Cik Candy" dan linkkan ke sini

5. Tinggalkan link anda di kotak ruangan komen dalam entri ini sahaja

4. Pemenang akan ditentukan melalui random.org

Senarai Hadiah

1. Topup RM5 x 1 untuk mana-mana rangkaian
2. Topup RM5 x 1 untuk mana-mana rangkaian
3. Topup RM5 x 1 untuk mana-mana rangkaian
4. Topup RM5 x 1 untuk mana-mana rangkaian
5. Topup RM5 x 1 untuk mana-mana rangkaian
6. Topup RM5 x 1 untuk mana-mana rangkaian
7. Hadiah mungkin bertambah jika bilangan peserta melebihi 100 orang
Tarikh  Penyertaan

20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017

Jemput join dan selamat berjaya gais ๐Ÿ˜



Saturday, February 25, 2017

ู‚ูŠุตู‡ ุฌูŠุฑู† ุณุจู„ู‡ ุฑูˆู…ู‡ 1



ุงู„ุณู„ุงู… ุนู„ูŠูƒู…


ู…ูˆู„ุง-ู…ูˆู„ุง ู…ุงุณ ฺคูŠู†ุฏู‡ ูƒ ูƒูˆุงู„ุง ูƒุชูŠู„، ูƒุงู…ูŠ ุชูˆุฌูˆู‡ ุงูˆุฑฺ  ู…ฺฝูˆุง ุฏ ุณุจูˆุงู‡ ุฑูˆู…ู‡ ุชุฑุงูŠุณ ๐Ÿ  ูŠฺ  ุณุฏุฑู‡ุงู† ู„ูˆุงุณ. ุณูŠูˆุง ุณุจูˆู„ู† ุงุฏุงู„ู‡ ุฑู…700 ๐Ÿ’ฐ، ู…ุนู†ู‰ฺฝ ุณุฃูˆุฑฺ  ุฑู…100. ุณุงุชูˆ ุณู…ุณุชูŠุฑ ุณุงุฌ ูƒุงู…ูŠ ู…ฺฝูˆุง ุฏ ุฑูˆู…ู‡ ุงูŠุช.

ู…ุงุณูˆู‚ ุณู…ุณุชูŠุฑ ุชูˆุฌูˆู‡، ูƒุงู…ูŠ ฺคูŠู†ุฏู‡ ู…ฺฝูˆุง ูƒ ุณุจูˆุงู‡ ุฑูˆู…ู‡ ุฏูˆุง ุชูŠฺ ูƒุช. ุณุชู„ู‡ ุชุงูˆุฑ-ู…ู†ุงูˆุฑ ุฏฺ ู† ุชูˆุงู† ุฑูˆู…ู‡ ุจุงุฑูˆ، ุฏูŠ ุจุฑุณุชูˆุฌูˆ ุงูˆู†ุชูˆู‚ ู„ุชู‚ ู‡ุฑฺฌ ุณูŠูˆุง ุฑู…700 ๐Ÿ˜. ุงู„ุญู…ุฏู„ู„ู‡، ุชุฑูŠู…ุง ูƒุงุณูŠู‡ ุชูˆุงู† ุฑูˆู…ู‡ ุจุงุฑูˆ ๐Ÿ˜˜. ุณุจู†ุฑฺฝ، ุงูƒูˆ ุชู‚ ุงูŠฺ ุช ู†ุงู… ุฏูŠ ๐Ÿ˜‚.


ุฑูˆู…ู‡ ุณุจู„ู‡ ูƒุงู†ู† ูƒุงู…ูŠ ูƒูˆุณูˆฺ ، ุชูŠุงุฏ ุงูˆุฑฺ  ู…ฺฝูˆุง. ุชุงฺคูŠ ุฑูˆู…ู‡ ุณุจู„ู‡ ูƒูŠุฑูŠ، ฺคู„ุงุฌุฑ ู„ู„ุงูƒูŠ ๐Ÿ‘จ ูŠฺ  ู…ฺฝูˆุง ุฏุงู„ู… ุณฺคูˆู„ูˆู‡ ุงูˆุฑฺ . ุงุฏ ุฌูˆฺฌ ูŠฺ  ุงูƒูˆ ูƒู†ู„ ุณุจุจ ุณุงุชูˆ ูƒู„ูŠู‡. ุณูˆุฏู‡ ู†ุงู…ฺฝ ุจุฑุฌูŠุฑู†، ูƒุงุฏฺ -ูƒุงุฏฺ  ูƒุงู…ูŠ ุจุฑุชูˆูƒุฑ ู…ุงูƒู†ู† ๐Ÿ›๐Ÿ. ุฏุณุจุจูƒู† ุณุฑุงูŠ ุจู„ุงูƒฺ  ุฑูˆู…ู‡ ูƒุงู…ูŠ ู…ุงุชูŠ ุฏู…ุงูƒู† ุณูŠฺคูˆุช ุจุงุจูŠ، ุฌุงุฏูŠ ุณู„ุงู„ูˆ ุฌูˆฺฌ ู…ูŠู†ุชุง ุฏฺ ู† ุฑูˆู…ู‡ ุณุจู„ู‡. ุณุฑุงูŠ ุฏูˆุฑุงฺ  ุณฺฌุฑ، ุฑูŠู…ุจูˆู† ุฏู‡ ู…ุงฺ†ู… ุฑู…ุจูˆุช ฺคูˆู†ุชูŠู†ุงูƒ ๐Ÿ‘ป.


ุจุงฺฝู‚-ุจุงฺฝู‚ ุฑูˆู…ู‡ ุฏ ฺคุฑูˆู…ู‡ู† ุงูŠุช، ู‡ุงฺฝ ุฑูˆู…ู‡ ูƒุงู…ูŠ ูŠฺ  ู…ุงู„ุณ ู…ุงู‡ูˆ ุชูˆุชูˆฺค ฺคุงฺฌุฑ ูƒฺ†ูˆุงู„ูŠ ู…ุงู„ู… ๐ŸŒƒ. ูƒุงู„ุงูˆ ู…ุงู„ู… ฺคูˆู†، ูƒุงู…ูŠ ุชูˆุชูˆฺค ฺคุงฺฌุฑ ุฏุงู„ู… ุฌู… ุณุจู„ุณ ู…ุงู„ู…. ูƒุงู„ุงูˆ ุณูŠุงฺ ، ุงุฏ ุงูˆุฑฺ  ุงุชุงูˆ ุชูŠุงุฏ ุงูˆุฑฺ ، ฺคุงฺฌุฑ ุฑูˆู…ู‡ ุชุฑุจูˆูƒ ู„ูˆุงุณ. ุฑุงุณ ุณู„ุงู…ุช ุณุจุจ ุฑูˆู…ู‡ ุณุจู„ู‡ ุชู‚ ฺคุฑู†ู‡ ุชูŠุงุฏ ุงูˆุฑฺ .


ุณุงุชูˆ ู‡ุงุฑูŠ، ูƒุงู…ูŠ ุจุงุฑูˆ ุจุงู„ูŠู‚ ุฏุฑูŠ ูƒู„ุณ. ุชุฑูƒุฌูˆุช ๐Ÿ˜ฑ ุณุจุจ ฺคุงฺฌุฑ ุฑูˆู…ู‡ ุชุฑุชูˆุชูˆฺค. ุชุฑฺคู‚ุณุง ุชูˆุฑูˆู† ุฏุฑูŠ ูƒุฑูŠุชุง ๐Ÿš— ุงูˆู†ุชูˆู‚ ุจูˆูƒ ฺคุงฺฌุฑ. ุชูŠุจุง-ุชูŠุจุง ุชุฑู†ู…ฺคู‚ ู†ูˆุชุง ฺ†ูŠู†ุชุง ๐Ÿ“ ุฏุณู„ูŠุช ุฏูƒุช ฺคุงุณูˆ. ู…ุงุณูˆู‚ ุฑูˆู…ู‡، ุณู…ูˆุง ูƒุงู…ูŠ ูƒุชุงูˆุง ฺฌูˆู„ูŠฺ -ฺฌูˆู„ูŠฺ  ุงุชุณ ู„ู†ุชุงูŠ.



ุณุจู†ุฑฺฝ، ุจุงุณูŠูƒู„ ู…ุฑูŠูƒ ุฏูˆุง ุจูˆุงู‡ ุชู„ู‡ ุฏฺ†ูˆุฑูŠ. ุณุจุจ ุงูŠุช ู…ุฑูŠูƒ ุณู„ุงู„ูˆ ุจุฑู‡ุงุชูŠ-ู‡ุงุชูŠ، ุชุงูƒูˆุช ฺคูŠุณฺ  ุจุฑุจูˆุงู‡ ุฏูˆุง ูƒุงู„ูŠ. ฺคุงุชูˆุชู„ู‡ ฺคุงฺฌุฑ ุชู‚ ฺคุฑู†ู‡ ุชู‚ ุชูˆุชูˆฺค ๐Ÿ˜‚

ุจุงุกูŠู‚ ุฌูŠุฑู† ุณุจู„ู‡ ุฑูˆู…ู‡ ๐Ÿ˜‰! ุชุงฺคูŠ، ูƒุงู…ูŠ ู‡ุงฺฝ ุชูˆุชูˆฺค ุณุจู„ู‡ ฺคุงฺฌุฑ ุณุงุฌ ๐Ÿ˜. ูƒุงู…ูˆ ูƒู† ุงุฏ ๐Ÿ˜˜، ุณุจุงฺฌุงูŠ ู‡ูŠุฑูˆ ูƒุงู…ูŠ ๐Ÿ˜
ูƒุงู…ูŠู„ู‡ ู…ฺ ุณุง ูŠฺ  ู…ฺฝุฑุงู‡ูƒู† ุฏุงู† ู…ู†ุฑูŠู…ุง ู…ุงูƒู†ู† ุฏุฑูŠ ุฌูŠุฑู† ุณุจู„ู‡




Wednesday, February 22, 2017

Promo @jubahplain: Buy 3 Free 1!!! ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ

ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู… 



Assalamua'laikum





๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’— PROMOSI @jubahplain BELI 3 HELAI PERCUMA SEHELAI ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ SEHINGGA 28/02/2017 ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜



๐Ÿ‘— ABAYA MARIA
๐Ÿ‘— Material: HEAVY PEACH KOSHIBO *macam kain pakaian sekolah 
๐Ÿ‘— WUDHU & NURSING friendly *zip sorok 
๐Ÿ‘— POKET di sebelah kiri
๐Ÿ‘— 12 EXCLUSIVE colours
๐Ÿ˜ BELI 3 HELAI ABAYA MARIA, PERCUMA SEHELAI ABAYA MARIA ๐Ÿ˜‰
๐Ÿ‘— saiz dari S-M-L-XL-XXL!!!
HARGA SEHELAI: RM75 sm, RM80 ss
๐Ÿ˜ FREE POSTAGE!

๐Ÿ“ฑ Whatsapp / Telegram: 0198934755










๐Ÿ‘— JUBAH MAYA
✔ material carolyn lebih kurang fursan
✔flowy, berat, tahan lasak
✔wudhu' friendly
✔nursing friendly
๐Ÿ˜ BELI 3 HELAI JUBAH MAYA, PERCUMA SEHELAI JUBAH MAYA ๐Ÿ˜‰
✔saiz dari 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48
HARGA SEHELAI: RM125 sm, RM130 ss
๐Ÿ˜˜ FREE POSTAGE!!!

๐Ÿ“ฑ Whatsapp/ Telegram: 0198934755










๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’ฎJUBAH UMMU๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’ฎ
๐Ÿ‘— material carolyn lebih kurang fursan
flowy...
berat...
tahan lasak
๐Ÿ‘— wudhu' friendly
๐Ÿ‘— nursing friendly
๐Ÿ˜ BELI 3 HELAI JUBAH UMMU, PERCUMA SEHELAI JUBAH UMMU ๐Ÿ˜‰
HARGA SEHELAI:

JUBAH UMMU (IBU)
RM110 SM, RM115 SS

JUBAH UMMU (ANAK)
RM85 SM, RM90 SS

๐Ÿ“ฑ Whatsapp / Telegram: 0198934755









๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’ฎJUBAH UMMI๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’ฎ
๐Ÿ‘— material carolyn lebih kurang fursan
flowy...
berat...
tahan lasak
๐Ÿ‘— wudhu' friendly
๐Ÿ‘— nursing friendly
๐Ÿ˜ BELI 3 HELAI JUBAH UMMI, PERCUMA SEHELAI JUBAH UMMI ๐Ÿ˜‰
HARGA SEHELAI:

JUBAH UMMI (IBU)
RM110 SM, RM115 SS

JUBAH UMMI (ANAK)
RM85 SM, RM90 SS

๐Ÿ“ฑ Whatsapp / Telegram: 0198934755










BERMINAT ๐Ÿ˜? Boleh whatsapp/ telegram ke nombor yang tertera di atas ๐Ÿ‘†๐Ÿ˜„ Nak cuci mata ๐Ÿ‘€? Boleh singgah di ig: @jubahplain


๐Ÿ˜˜ jenis kain, tak melekat ๐Ÿ˜ tapi kalau angin kuat, memang melekat duaplohsaat camtu 
๐Ÿ˜˜ sesuai untuk semua peringkat umur
๐Ÿ˜˜ boleh match ibu & anak
๐Ÿ˜˜ sesuai untuk dijadikan hadiah seperti hadiah birthday, anniversary 
๐Ÿ˜˜ sesuai untuk baju tema seperti tema keluarga, sesama kengkawan, sesuatu majlis
๐Ÿ˜ aku pakai jubah plain weyh time pi Penang Hill ๐Ÿ˜‰
Nak juga menyelit ๐Ÿ˜ time ni adik aku convo ๐ŸŽ‰






Monday, February 20, 2017

WOW! Electric BBQ Grill + Steamboat Hot Pot Only RM169!

Assalamua'laikum


Dulu, Nuget pernah beli bagasi ๐Ÿ’ผ colour purple kat Lazada guna email ๐Ÿ“ฉ aku. Dah sampai kat rumah ๐Ÿ , KakNa dengan Mal pula berkenan. Memasing nak colour biru dan pink. Belian kali kedua juga menggunakan email aku.

Tu pasai, Lazada selalu send email kat aku. Semalam, aku dapat email lagi tentang barangan dapur di Lazada. Ngam-ngam ja sekarang ni aku dah rajin masuk dapur ๐Ÿ˜. Macam tau-tau ja dorang geng Lazada ni ๐Ÿ˜



Aku godek-godeklah website Lazada ni. Wow! Potongan harga yang sangat gila-gila ๐Ÿ˜ฑ Nasib baik pisau kat rumah ni dah banyak. Kalau tak, memang dah order ๐Ÿ˜. Dan...



WOW! Electric BBQ Grill + Steamboat Hot Pot dengan harga RM169!!! Boleh jimat 52% ๐Ÿ˜ฑ Harga sebelumnya adalah RM350 ๐Ÿ˜‰ Dahlah aku sedang mencari menatang ni. Ngam-ngam pulak ada offer di Lazada ๐Ÿ˜ฑ

Berkenan sangat-sangat sebab boleh BBQ, rebus, menggoreng ๐Ÿ˜ Katanyer kat atas tu ๐Ÿ‘†, menatang ni senang nak dibersihkan ๐Ÿ˜

Nak belilah, harga tak sampai dua ratus ๐Ÿ˜„ Semoga bapa aku berkenan dan izinkan aku beli ๐Ÿ˜˜ Sebab bapa aku selalu pesan, simpan duit ๐Ÿ’ฐ dan beli barang yang penting ja ❗ Tapi, selalu aku balik cuti sem bagasi aku berat sebab novel ๐Ÿ˜ Sebab bagi aku novel tu penting. Bagi bapa aku, novel tu kehendak, bukan keutamaan. 

Korang rasa aku patut beli atau tak? Boleh klik sini untuk terus ke laman web Lazada ๐Ÿ˜‰ Godek-godek barangan yang ada offer ๐Ÿ˜ 



Saturday, February 18, 2017

Mee Ketam Balik Pulau Perghhh Sedap

Assalamua'laikum

Time cuti pendek ja, mesti boring ๐Ÿ˜’ sebab majoriti student Borneo/ international ja yang tak balik kampung ๐Ÿ˜ข. Kehidupan seminggu tu hanya bangun + solat + mandi + makan ๐Ÿ› + tengok movie ๐Ÿ’ป + tatap muka roommate kau! Kalau rajin, study ๐Ÿ“–!

Si Nuget ni pegilah usha kat google apa kebendanya yang menarik kat Penang ๐Ÿ˜. Almaklumlah, Penang ➡⬅ Kola Ketil tak jauh jaraknya ๐Ÿ˜. Nak short vacay katanya lah ๐Ÿ˜

Aku dah pernah pegi Penang dalam 2-3 kali. Jadi, temberang taik kucing ๐Ÿฑ la sikit gtau tempat yang best. Semua yang aku cakap Nuget tak fokus ๐Ÿ‘‚ sebab dia jumpa satu benda yang sangat tarik perhatian dia ๐Ÿ˜ฑ. Kuajo kau Nuget tak fokus kat aku! *tarik muka masam nak mampos ๐Ÿ˜’ 

Dia tertarik dengan blog yang update pasai Mee Ketam kat Penang. Tak jadi tarik muka masam lelama. Ok, siap packing barang! Haaa, bab makanan laju ja kan ๐Ÿ˜ Bye Kola Ketil ๐Ÿ˜‰

Hye Pondok Upeh, Balik Pulau ๐Ÿ˜˜ Eh eh, dah sampai Penang dah. Kan aku dah gtau jarak dua tempat ni tak jauh ๐Ÿ˜„

Selalunya aku guna maps, tak berapa teror nak pakai waze ๐Ÿ˜‚

Sebelum masuk simpang Pondok Upeh, ada gerai buah-buahan. Tak silap sempat juga rembat buah nangka dan sekotak limau ๐Ÿ˜ 

Nampak zink biru dan banner ni, haaa kat situlah terletaknya Mee Ketam yang kononnya sedap tu. Tapi banner ni macam baru ja ๐Ÿ˜„
Dah jumpa tempat yang dituju, memang excited gila-gila. Syok ja gostan keta, gedegang! Alamak! Terlanggar tiang pulak ๐Ÿ˜จ Matilanak!!! Tak perasan pula ada tiang puaka tu terpacak kat sana, kan dah terbang RM2++ ๐Ÿ˜ž Dahlah keta sewa ๐Ÿ˜ญ๐Ÿš—

*semua gambar kat atas adalah dari Google ๐Ÿ˜





Haaa, ni lah mee ketam aku ๐Ÿ˜

Aku order yang special sebab ada ketam+udang+sotong ๐Ÿ™ ๐Ÿ˜ Harga dalam RM20 tak silap aku. Berbaloi jugalah sebab kuah sedap ๐Ÿ˜˜ udang dengan sotong pun besaq ๐Ÿ˜ Cuma ketam tu yang spoil sikit, kecik! Nak termenangis aku tengok ketam tu. Aku bagi 4/5 ๐Ÿ˜„ Mee pun boleh pilih, nak mee maggi atau mee gemok atau mihun. Ikut taste korang lah. Air tak payah order, dorang dah sediakan air sirap dalam satu bekas air yang besar. Nak tambah banyak kali pon boleh ๐Ÿ˜ Tapi, aku kalau jalan memang bawa air sendiri dari rumah ๐Ÿ˜‰

Banyak ja Mee Ketam kat tempat lain di Penang tu. Kat Sungai Dua ada tak silap aku tapi kami pergi kat Pondok Upeh ni.

Kami pergi tempat ni dalam tahun 2015. Haaa, kemain lama dah kan baru nak buat entry ๐Ÿ˜‚




Thursday, February 16, 2017

Phantom vs Hades

Assalamua'laikum

Phantom vs Hades. Haku layan 20 episod tak boring! Setiap episod tu sangat mendebarkan ๐Ÿ˜ฑ. Drama ni dah lama pun, dalam tahun 2012. Agak ketinggalan jugalah sebab baru layan sekarang ๐Ÿ˜ข.

Semalam baru tamat drama ni kat channel 393. Nak tengok episod akhir cerita ni, aku pun ikut berdrama ๐Ÿ˜‚. Tinggal 10 minit lagi nak main, aku tertidur. Aku terbangun bila cerita ni dah abes. Hampehhh ๐Ÿ˜’. Penat aku berjaga, sebab nak tunggu jam 0050 am. Nasib baik ada ulangan pagi tadi jam 1030 am. Bila waktu kemuncak episod last ni, tetiba perut aku pula memulas ๐Ÿ˜ . Hadeiii. Cepat-cepat aku siapkan urusan yang tak diundang. Tamat kisah drama aku.


Ok, sebenarnya tajuk drama ni kalau kat channel 393 'GHOST' ๐Ÿ‘ป. Sangat best, aku bagi 10.5/10 ๐Ÿ˜. Aku yang sesaja letak 'Phantom vs Hades' sebab ada kaitan dalam drama ni ๐Ÿ˜. Drama tentang kisah polis unit jenayah siber ๐Ÿ‘ฎ. Memula tengok gitu-gitu ja, takda feel. Start aku tertengok episod kat sekolah tu ๐Ÿซ, terus menarik minat aku ๐Ÿ˜. Aku suka watak si lembu gila dalam drama ni.

Siapa dah tengok drama 'Ghost' ni?
Yang belum tengok, nak aku review tentang drama 'Ghost' ni?





Wednesday, February 15, 2017

Sotong Goreng Tepung Campak-campak Tapi Rangup Dan Sedap

Assalamua'laikum


Semalam, first time try masak sotong goreng tepung ๐Ÿ™. Menjadi jugalah dengan resepi campak-campak ๐Ÿ˜‚ Yang penting, bila masuk mulut kesedapannya... perghhh ๐Ÿ˜ 

Tak plan pun nak masak sotong goreng tepung ni. Jadi, guna ja la bahan yang ada di rumah.

Bahan-bahan:

1) Sotong
2) Garam
3) Tepung gandum
4) Lada hitam
5) Telur
6) Minyak


1) Memula, potong & bersihkan sotong ๐Ÿ™ Aku potong ikut suka hati aku.

2) Pastu, gaul tepung gandum + lada hitam + garam + telur. Sukatan ikut korang la. Aku main campak ja ๐Ÿ˜ Dah gaul, masuk sotong kat dalam tu. Aku biarkan dalam 5 minit camtu.

3) Panaskan minyak untuk menggoreng. Sebelum masak, celup sotong ๐Ÿ™ sekali lagi dalam tepung gandum tanpa campuran. Means, hanya tepung gandum ja. Pastu, gorenggg...

4) Bila dah masak, aku tos dulu guna penapis baru letak kat pinggan yang bertisu. Ehhh, bab menggoreng tu tugas adik aku sebab kalau dia yang goreng perghhh... rangup gila...


Dugaan besar menggoreng sotong ni minyak banyak memercik. Tabah ja la... 






Tuesday, February 14, 2017

Dulha Mil Gaya

Assalamua'laikum

Check dalam laptop, tak sangka banyak juga cerita hindustan yang aku save ๐Ÿ˜‚ Setelah ditapis, cerita yang tak best aku tak ragu-ragu nak delete ๐Ÿ˜




Dulha Mil Gaya.

Memula tak menarik perhatian aku, sebab seksinya membuatkan mata aku terseksa. Tak sampai 5 minit tukar cerita lain. Kali kedua, aku azam nak habiskan juga tengok. Eh ehhh, best pula ๐Ÿ˜ณ

Tej Dhanraj ni waris kepada 'Dhanraj Empire'. Dia lebih dikenali sebagai 'Donsai' yang bermaksud 'money' ๐Ÿ’ฐ๐Ÿ’ฐ๐Ÿ’ฐ. Bapa dia buat syarat, kalau nak '5 billion empire company', dia kena kahwin dengan Samarpreet ๐Ÿ’‘, anak kawan bapanya di Punjab. Lepas dorang kahwin, Donsai kena balik semula ke Trinidad dan berjanji akan balik ke Punjab selepas 3 bulan. So, Samarpreet yang naif ni pun tunggulah suaminya yang tak balik-balik selepas 3 bulan.


Samarpreet pegi Trinidad ✈ untuk cari Donsai yang ghaib. Ngam-ngam pula masa dia sampai, Donsai buat party. Hati isteri mana yang tak hancur berderai tengok suami berpeluk bercumbu dengan pompuan lain ๐Ÿ’. Tengah syok nangis kat jalan, tetiba ada kereta ๐Ÿš— langgar dia dari belakang. Kiranya langgar lari la. Jatuh terlambung atas kereta Shimmer.


Shimmer ni pula 'bestfriend' Donsai. So, dialah yang tolong Samarpreet Kapoor berubah menjadi Samara Capore. Aku suka lagu time Shimmer & askarnya makeover si Samarpreet ni. Donsai jatuh hati kat Samara. Dia rela buat apa saja untuk dapatkan Samara sampai sanggup buat Jigar dibuang kerja. Jigar ni disuruh menyamar jadi boyfriend camtulah. 

Ok, tamat kisah Donsai & Samara. Sekarang fokus kat kisah cinta Shimmer ๐Ÿ’— PRG.

Shimmer ni modal yang famous amos la cenggitu. Dia sangat pentingkan style, kerjaya. PRG ni pula, penunggu cinta si Shimmer. Kalau Shimmer cakap yes, memang dia akan terus pinang si Shimmer. Satu yang aku suka tentang PRG ni, dia setia dan sanggup tunggu si Shimmer. Rela buat apa saja demi cinta hati. Ececehhh... tapi yang tak masuk akal dia pi terjun dalam laut ๐ŸŒ… selamatkan patung Bozo ๐Ÿถ๐Ÿ˜‚ 

Sekaya-kaya Donsai, kaya lagi PRG. Kiranya, PRG ni sorang yang perfect la camtu.  Jadi, cerita ni aku bagi 8.5/10.

Korang yang pernah tengok Dulha Mil Gaya ni, korang rasa best atau tak? Yang belum tengok, kalau ada masa lapang bolehlah layan ๐Ÿ˜„








Saturday, February 11, 2017

Hikayat Cinta Si Pematah Hati

Assalamua'laikum

Ini kisah Hikayat Cinta Si Pematah Hati. Siapakah Si Pematah Hati ๐Ÿ’”? Dialah Rayyan Raiqarl ๐Ÿ‘จ yang membawa diri jauh dari keluarganya. Eh eh, tetiba terjumpa jodoh yang sudah berpunya. Warfeen Wardah ๐Ÿ‘ฉ, kekasih hati ๐Ÿ’“ Daniel Elhan. 

Rayyan ni suka sangat makan karipap pusing yang nenek ๐Ÿ‘ต si Warfeen buat. Pasai tu lah cover novel ๐Ÿ“– ni ada karipap pusing! Pahtu Warfeen teringat dengan kawan zaman dia kocik dulu kala. Ada sorang budak lelaki ๐Ÿ‘ฆ yang sangat suka makan karipap pusing neneknya. Mungkinkah budak lelaki tu adalah Rayyan? ๐Ÿ˜ฑ


Jeng jeng jeng




Tapi, disebabkan 'sesuatu' Rayyan sanggup digelar perampas kekasih orang ๐Ÿ‘ฟ. Yang penting, Warfeen mesti jadi isterinya! ๐Ÿ˜

Ehhh, dah kenapa pulak cenggitu Rayyan? 


๐Ÿ‘† ok, yang kat atas ni sinopsis aku ๐Ÿ˜


Ni pula sinopsis novel:

WARFEEN WARDAH mempunyai impian untuk membina rumah tangga ๐Ÿ  bersama lelaki pilihannya, DANIEL ELHAN. Sayangnya, sekian lama dia menanti masih belum ada sebarang tanda di jari. Bukan kerana tak sabar menanti tetapi Daniel Elhan hanya pandai menabur janji hinggalah suatu hari dia bertemu dengan seorang lelaki...



RAYYAN RAIQARL... lelaki yang sentiasa membawa diri. Kecewa dengan rumah tangga ibu bapanya yang gagal membuatkan dia mengambil keputusan untuk tinggal jauh daripada keluarganya. Pertemuannya dengan Warfeen Wardah membuatkan dia jatuh cinta pandang pertama ๐Ÿ˜. Sayangnya, gadis yang dipuja kepunyaan orang ๐Ÿ˜ข. Pada awalnya, dia tidak mahu mengikut rasa hati. Baginya, dia bukan perampas kekasih orang!


"Betul... saya single lagi. Saya tengah tunggu awak jadi kekasih saya la..."

"Sorry... saya dah ada kekasih."

"Tak apalah. Saya tunggu awak putus dengan dia."

"Hah?"


Tapi segalanya bermula bila dia mengetahui siapa Warfeen Wardah yang sebenarnya. Rayyan nekad, bagaimna cara sekalipun... dia mahu memperisterikan Warfeen! Istilah perampas kekasih orang ditolak ke tepi. Dia tidak mahu ambil peduli asalkan dapat membalas dendam atas sakit yang tertanggung dalam hati.

Mampukah Warfeen Wardah mempertahankan tembok kesetiaannya kepada Daniel Elhan atau dia sendiri jatuh cinta dengan panahan cinta Rayyan Raiqarl? Siapa yang akan patah hati dan siapa pula si pematah hati?


"Tak apalah kalau saya bukan sayang awak... Cara mia, ti voglio bene..."

"Apa makna..."

"Honey, I love you so much. Sayang, saya sangat cintakan awak."








Hikayat Cinta Si Pematah Hati ni adalah novel kedua yang ditulis oleh E-Man Sufi. Novel pertama ialah 'Suami Yang Kubenci' dan novel ketiga pula 'Bukan Kerana Aku Tak Cinta'. 

Aku bagi 8.5/10 untuk HCSPH ni. Jalan cerita yang best biarpun novel ni tebal, sanggup ku baca hingga ke penghujung. Tapi disebabkan aku lagi suka BKATC, pasai tu aku bagi 8.5/10 ja ๐Ÿ˜

Disebabkan jalan cerita 'Suami Yang Kubenci' best, jadi aku tak ragu-ragu nak beli HCSPH ni. Begitu juga dengan BKATC. Cover novel E-Man Sufi ni pon bersangkut paut dengan cerita.

Suami Yang Kubenci: cover burger.
HCSPH: cover karipap pusing.
BKATC: cover lelaki bertatu.




Harga:
RM35 sm, RM38 ss

Novel ni bakal dibuat drama. So, korang rasa siapa pelakon yang sesuai untuk memegang watak dalam novel ni? ๐Ÿ˜



Thursday, February 9, 2017

Nak Nampak Comel Sedondon Sekeluarga?

Assalamua'laikum


Ibu dan ayah pakai couple set ๐Ÿ’‘, sedondon pula dengan anak ๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘ง. Awww, menyerlahkan lagi ke'SWEET'an keluarga korang ๐Ÿ˜

Serius nampak comei angattt pabila satu keluarga pakai t-shirt couple ๐Ÿ‘•๐Ÿ‘•๐Ÿ‘• yang boleh custom tulis nama sendiri ๐Ÿ˜
Batman pon boleh ๐Ÿ˜˜

awww, talian cinta ๐Ÿ’‘ 





==============================================
Apa yang specialnya t-shirt couple Ammar Amani ni?
==============================================
❤ Custome Made. Boleh tulis nama sendiri ๐Ÿ˜‰
.
❤ Pilihan saiz yang pelbagai. Tak kisah la badan kecik ke besar ke... Semua size ada, yeah!!!

❤ Pilihan saiz kanak-kanak. Ammar Amani sediakan saiz sampai 14 tahun ๐ŸŽ‰

❤ Pilihan saiz baby. Untuk baby 3 bulan - 18 bulan Ammar Amani sediakan romper atau t-shirt.

❤ Pilihan lengan. Hakak hadek manis boleh pilih nak lengan panjang atau pendek. 

❤ Pilihan t-shirt muslimah. Ammar Amani sediakan t-shirt muslimah pelbagai warna. Patuh syariah itu penting ๐Ÿ‘

❤ 100% cotton. Serap peluh. Kain pun tak tebal sangat, tak nipis sangat... Confirm korang sekeluarga akan rasa super duper selesa sepanjang hari ๐Ÿ˜Š

❤ Design yg cute. Ada design love ❤, swan, burung ๐Ÿฆ, butterfly, superheroes...



Tak payah ragu2-ragu... Memang Thorbaik ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ la produk & servis Ammar Amani


Nak cari baju tema untuk celebrate birthday anak? t-shirt couple Ammar Amani kan hado ๐Ÿ‘•

Buntu fikir nak bagi hadiah untuk pasangan? t-shirt couple Ammar Amani kan hado ๐Ÿ‘•




Nak tahu lebih lanjut produk t-shirt couple Ammar Amani boleh whatsapp salah seorang agent dropship Ammar Amani:

Nurul Akmal: 011-19741465
ig ๐Ÿ‘•: nurul_aqua









 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb