Sabahan Blogger

Saturday, January 28, 2017

Promosi Harga Durian Runtuh Jubah Plain Abaya Maria


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamua'laikum

PROMOSI CNY SEHINGGA 31 JANUARY 2017❗❗❗ 🎉🎉🎉 😊
👗 Material: HEAVY PEACH KOSHIBO
👗 WUDHU & NURSING friendly
👗 POKET di sebelah kiri
👗 12 EXCLUSIVE colours


👗 saiz dari S-M-L-XL-XXL❗



HARGA BIASA:-
Harga: RM85 sm, RM90 ss

HARGA PROMOSI:
RM75 sm, RM80 ss

BELIAN 5 HELAI KE ATAS, HARGA JADI LEBIH MURAH❗😱😱😱 So, jangan lepaskan peluang❗

Seperti biasa, FREE POSTAGE❗
📱 Whatsapp / Telegram: 0198934755

#jubahplainmurah
#abayamaria
#basicplainabayamaria
#jubahplainwudhuandnursingfriendly
#sayajualmurah
#abayamurahbawahrm100
#bridesmaidsdresses



Friday, January 27, 2017

Kasut Roda

Assalamua'laikum

Masa kecik dulu, aku pernah minta belikan kasut roda dengan mama. Tapi keinginan aku x dilayan 😭 Lepas tu, aku xda nafsu pun nak layan kasut roda tu. Hatta dalam mimpi sekalipun!

Dalam tahun 2015 dulu tetiba famous balik kasut roda ni. Bebudak skola, maci paci pon layan. Baguih depa ni, tak layan internet seperti kebanyakan manusia zaman sekarang. Rasa tercabar juga tengok dorang happy gelak tak hengat dunia. Memandangkan kitorang satu rumah tak pernah try, so kitorang decide nak sewa 'rollerblade' 3 bijik untuk sejam dua. Harga sewa sejam dalam RM8 cenggitu la. Aku pon dah lupa. Banyak sangat telan semut 😝

ni contoh dari google. yang kitorang sewa tu warna purple, ada lampu lagi di roda 😍 cantik, tapi busuk 😒 wkwkwkwkwkwkwk 

Umo dah masuk duaplohtigatahun so demand la xmau sebut 'kasut roda' 😝 Disebabkan kitorang first time nak try and takut jatuh pastu malu kena kasi ketawa, kami main di gelanggang bola tampar depan rumah. Gelap, kalau jatuh pun orang asing tak perasan!

Aku malam tu je la last main, sebab takut jatuh. Kawan aku cakap, pompuan tak digalakkan main rollerblade sebab kalau jatuh terhentak boleh bagi effect dengan rahim. Tobat!

Dorang Nuget dengan Mal ja la yang dua tiga kali pi sewa. Kuat semangat dorang, patut dicontohi 👍👍👍


psttt; patut parent aku x belikan, sebab bahaya 😱






Wednesday, January 25, 2017

Pengantin 30 Minit

Assalamua'laikum

Duk belek facebook tadi, terbaca tentang kisah 'Pengantin 30 Minit' ni 💑. Masa kursus kawen dulu pun, ustaz penceramah tu ada cerita. Ngam-ngam dia yang jadi kadi nikahkan dorang. Dorang nikah kat pejabat 🏢.

Lepas nikah, terus sebelah pompuan kira duit hantaran 💰💰💰. Tak menyempat langsung! Time baca doa, baru perasan kurang lagi RM50. Meroyanlah pengantin pompuan 😡. Doa tak abis baca lagi weyh, dah kecoh gara-gara kurang RM50.

Rupanya si lelaki ni saja tak cukupkan duit hantaran yang diminta. Nak tengok reaksi si pompuan. Baki RM50 tu sebenarnya ada dalam dompet.

Nahhh kauuu

Cerai terus talak tiga! Duit hantaran tu pun ditarik balik. Yelah, takkan nak derma duit camtu je ngan si pompuan. Si lelaki ni kesal sebab dalam 30 minit jadi suami dah dicaci oleh isteri 😞. 

Benda ni kan boleh bawa bincang. Habiskan bacaan doa tu dulu, tak mati pun kalau kurang RM50. Ustaz tu cakap, muka si pompuan ni lawo. Tapi, tamak ❗



pssst; ada yang bercerai gara-gara ubat gigi. Yes, ni kisah benar! 




Monday, January 23, 2017

Jubah Suria Dengan Harga Mampu Milik 😉

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamua'laikum

Dah jemu asyik pakai warna yang terang je, sekali sekala kalau kenakan baju warna pastel nampak lembut dan manis je 😳

Diperbuat daripada material yang super duper selesa, lembut dan tidak panas 😄 Dengan cutting loose A Cut, bertambah cantik si pemakai 👸 Sopan dan mematuhi syariah itu yang penting

Apa yang best sangat dengan Jubah Suria nie? 😱 

Jom tengok 😉



🌹👗 JUBAH SURIA
😍 Material: Royal Silk
😍 BF Friendly (Zip di dada)
😍 Wudhu Friendly (Getah pergelangan tangan)
😍 Ironless 😱
❤ Pilihan warna lembut yang mampu menggetar jiwa



Dengan harga mampu milikkk❗❗❗😱
Harga: RM85 SM | RM90 ss

Free Postage ❗
📱 Whatsapp/ Telegram: 0198934755

ig 👗: jubahplain

#jubahsuria
#jubahsuriacantik
#jubahsuriamurah
#jubahsuriacantikdanmurah
#sayajualjubahsuria
#jubahmurahmalaysia
#jubahbawahrm100




Friday, January 20, 2017

Resepi Kimbap Simple

Assalamua'laikum

Di suatu petang yang mendamaikan...

Aku dengan Nuget syok layan Running Man 💻. Takdok kelas time tu. Ngam-ngam ja episode time tu pasal makanan 🍱🍣🍙🍘🍚🍜🍲.

gambar dari Google 

Boleh plak Nuget tetiba ngidam nak makan kimbap. Call keta sewa 🚗, tutup laptop, bersiap tak sampai 5 minit gara-gara nak pi Sungai Petani beli bahan buat kimbap. Hengpong 📱 pun sentiasa di tangan search pasal resepi kimbap.

Buka satu blog ni, tapi aku tak ingat la url blog tu 😜. Kitorang ikut resepi simple dari blog tu, tapi resepi kitorang lagi simple 😂



Bahan-bahan: 

Beras
Carrot 
Sosej
Telur
Minyak masak
Seaweed
Bamboo mat

1) Masak nasi dulu. Ikut korang la nak pakai beras apa. Nak pakai beras Malaysia pon boleh tapi tak melekat. Kitorang pakai beras biasa campur beras pulut supaya melekat sikit 😂 tapi kalau nak macam kimbap korea, korang pi la cari beras sumo kat tesco tu.

2) Pastu, agak-agak nasi nak masak, gorenglah sosej + telur + carrot. dah masak benda tu semua, potong panjang-panjang. Korang nak rebus pon boleh

3) Tiba masa untuk menggulung gulung gulung. Guna bamboo mat supaya gulungan tu cantik. Bamboo mat ni ada di Mr. DIY
gambar dari Google 

gambar dari Google 

bawah sekali bamboo mat, pastu seaweed. pastikan seaweed tu halal ye 😉. baru letak nasi then atas sekali carrot + telur + sosej. lepas tu GULUNG


Dah abis gulung, then potong dan makan 😍😁

yang ni bukan gambar dari Google, ni hasil tangan Nuget. Aku tolong perhati dan makan je 😝

Nak ikut resepi simple ni? Selamat mencuba 😉



Friday, January 13, 2017

FAKTA ANAK KE-2

Assalamua'laikum

Siapa ANAK KE-2 dalam family meh sini baca fakta ini!!!

1) ANAK MANJA EMAK ?
- Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ( ermmm, yeke? )

2) ANAK DEGIL
- Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yg betul. Dalam ramai-ramai adik beradik dia aje yang KETEGAQ! Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan. ( yes! aku sangat degil )

3) TAK PANDAI PUJUK
- Memang anak no 2 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia. ( yes, i memang tak pandai memujuk! )

4) BERCINTA
- Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban  ( ermmm, yeke? i tak bercinta, so x tahu )

5) HITAM / PUTIH
- Apa yang dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi. ( betul, kalau dah aku cakap yang tu... yang tu la )

6) HATI
- Anak no 2 ni juga nampak aje keras tapi hati dia lembut. SATU lagi pe'el dia, dia tak boleh ditegur. ( ahahahahaha 😂😂😂 )

7) BERDIKARI
- Very independent. Memang betul tapi kalau terlebih
independent pun payah. Mudah bergaul. Very take care.

8) ARAHAN
- Anak no 2 ni juga dia payah nak terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang. ( ermmm, yeke? )

9) PEMAAF & CARING
- tidak dinafikan anak no 2 ni pun pemaaf dan caring. TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah. ( aku jenis yang lambat nak maafkan orang 😠 )

10) PAKAIAN
- Nak semua up to date. Semua nak kemas. ( tak betul 😥 )


Aku copy paste dari facebook sebab aku anak kedua 😍





Thursday, January 12, 2017

1st GA by BAJETciputseleraBESAR

Assalamua'laikum



Nak join? Klik SINI 😍





 Tempoh GA : 25 Dis 2016 - 31 Jan 2017




GIVEAWAY NIYAZ 1ST YEAR BIRTHDAY BY DEARIESCOUPLE

Assalamua'laikum

Klik sini untuk join 😄


Nak join Giveaway sangat mudah 😉👌

1) Follow blog Liez
2) Follow Google + Liez
3) Buat satu entri simple dan backlink kan 
ke entri Liez dibahagian komen

GIVEAWAY NIYAZ 1ST YEAR BIRTHDAY BY DEARIESCOUPLE bermula 9 Januari sehingga 9 Februari 2017 🎉🎉🎉


Hadiah:
Hadiah misteri untuk 2 blogger bertuah
Akan diumumkan pada 27 Februari 2017

Jika ramai yang join GA Liez, insyaAllah Liez akan tambah hadiah untuk yang bertuah...




Welcoming January GiveAway

Assalamua'laikum


WELCOMING JANUARY GIVEAWAY

Welcoming January GiveAway 07-17 January 2017



JOIN WELCOMING JANUARY GIVEAWAY :

1. Tulis entry dengan tajuk Welcoming January GiveAway
2. Like FB Page : EcaDwinkyAsha Blog
3. Letakkan link entry korang di SINI.







Wednesday, January 11, 2017

Back To School Giveaway

Assalamua'laikum

Nak join? Klik DI SINI 😄


BACK TO SCHOOL GIVEAWAY 🎉🎉🎉

Syaratnya :-

1. FOLLOW BLOG NI ( * letak link di comment untuk Raihana check balik * )

2. FOLLOW INSTAGRAM NI ( * letak link di comment untuk Raihana check balik * )

3. CLICK NUFFNANG DI BLOG INI.

4. REPOST BALIK ENTRY "BACK TO SCHOOL GIVEAWAY" INI DAN TINGGALKAN LINK DI RUANG COMMENT DI BLOG RAIHANA * Hanya di post ini sahaja *



Hanya yang tepati semua syarat diatas sahaja yang layak untuk join dan berpeluang untuk menang hadiah-hadiah dibawah!!!

Senarai Hadiah :-

Image result for notebook custom
x1 CUSTOM MADE NOTEBOOK
( Boleh order design notebook macam mana yang awak suka )


Image result for notebook custom
X2 READY MADE NOTEBOOK

Image result for cute makeup bags
X2 CUTE MAKE UP BAG / PENCIL BOX



Related image

X5 RANDOM STATIONARY FOR SCHOOL


Okay gambar kat atas cuma contoh sahaja, tapi barang dia memang nak dekat sama dengan gambar yang ditunjuk, Raihana tak tunjuk sebab nak surprise korang so jangan rasa tetipu lak.

So wish you guys goodluck.

Giveaway akan tamat bila Raihana rasa macam nak tamatkan. So cepat-cepat join :D




The Most Beautiful MMA FIGHTER in the World

Assalamua'laikum

Disebabkan external hard drive aku dipinjam tak bagi balik dengan aku 😠, so layan ja la cerita yang ada di laptop. Nasib baik 'Roommate' aku saved di laptop. Tak juga boring macam rancangan kat astro. Ehhh 😜


Aku suka Roommate yang season 1 ni berbanding season 2. Aku suka tengok si Song Ga Yeon. Comel ja dengan pipi pau dia 😍 

Fullname: Ga Yeon "The Deadly Beauty" Song
Age: 23 ( born December 28th, 1994 )
Height: 157.48 cm
Weight: 48.08 kg ( sama ja berat kami 😄 )

Dia kongsi bilik dengan Park Bom & So Ra. 

Kaum lelaki Roommate semua dah kena tendangan wanita dia ni 😜

Ahli Roommate 1:

Song Ga Yeon: mixed martial artist
Lee Dong Wook- actor
Park Bom- singer (2NE1)
Lee So Ra- model/ radio personality/ MC
Shin Sung Woo: singer/ actor
Park Chan Yeol: singer (EXO)/ rapper/ actor
Hong Soo Hyun: actress
Nana: singer (After School)/ model/ actress
Seo Kang Joon: singer (5urprise)/ actor
Park Min Woo: actor
Jo Se Ho: comedian/ actor






 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb