Sabahan Blogger

Friday, December 30, 2016

PROMOSI Jubah Plain Koshibo

Assalamua'laikum

بسم الله الرحمن الرحيم

PROMOSI 📢📢📢
PROMOSI SEHINGGA 31/12/2016



💖ABAYA LAILA💖

🎀 A CUTTING
🎀 Material: HEAVY PEACH KOSHIBO
🎀 14 EXCLUSIVE COLOURS
🎀WUDHU & NURSING friendly
🎀 Size: XS - M - L - XL - XXL!!!
🎀 POKET di sebelah kiri

Harga Biasa:
RM80 sm, RM85 ss

Harga Promosi:
RM75 sm, RM80 ss

JIMAT RM5 WEYHHH!

FREE POSTAGE!


📱 Whatsapp/ Telegram: 0198934755


ig: jubahplain


#jubahplainmurah
#abayalaila
#basicplainabayalaila
#jubahplainwudhuandnursingfriendly
#sayajualmurah
#abayamurahbawahrm100
#bridesmaidsdresses




Thursday, December 29, 2016

Disebalik Tragedi Ribut Tropika Greg

Assalamua'laikum

26/12/2016

Aku duk busy scroll fb dari atas ke bawah, dari bawah ke atas ⬆⬇
Then tetiba nampak kawan aku post pasal ribut Greg ni sebab dia salah sorang mangsa ribut tu.
Terus aku throwback balik pasal ribut Greg ni.
Memang famous la pasal ribut ni sebab ada kisah disebalik kisah. ececehhh



26/12/1996

Kisah 20 tahun yang lalu.
Masa tu umur aku dalam 4 tahun.

Seminggu sebelum tragedi berlaku...







jengjengjeng






Ada seorang tua berpakaian putih bertongkat merayau-rayau di satu kampung yang aku pun lupa nama kampung tu. korang google ja la k!

Dia singgah ketuk pintu dari rumah ke rumah hanya untuk meminta segelas air minum 🍵. Ketuk punya ketuk punya ketuk tapi, hampa... xda yang sudi derma segelas air minum. Si tua berpakaian putih gagahkan diri ke rumah yang terletak di sebelah sungai. Alhamdulillah, hanya rumah dekat sungai tu ja yang bagi air minum untuk si tua. (Sesetengah cerita yang aku pun x tau betul atau x, setiap rumah yang si tua pergi tapi x bagi dia air, si tua pesan; 'kamu kedekut air dengan aku, lepas ni akan datang air yang sangat banyak'. sejauh mana kesahihannya, aku pun x tau.) 

Malam sebelum kejadian, ada pesta yang melibatkan minuman keras 🍺. Malam krismas kannn. Dorang bagi kucing 🐱 dan anjing 🐶 minum minuman keras tu. Lepas tu lepas tu lepas tu, tragedi ribut Greg...  😱😢

Dan ceritanya lagi yang aku diceritakan, rumah tepi sungai yang bagi si tua minum air tu ja yang selamat. Wallahua'lam...


Aku x ingat pun pasal tragedi ni, tapi aritu tertengok satu program rancangan di TV3 pasal throwback tragedi di Malaysia. Ngam-ngam plak time aku tengok tu pasal Ribut Tropika Greg di Keningau Sabah. Dorang siap lakonkan balik tentang seorang tua berpakaian putih and tentang anjing & kucing yang dibagi minum minuman keras.

Apapun, korang boleh search di google tentang tragedi ni. Setakat ni ja info dari aku





Sunday, December 4, 2016

#nanapajilbigday

Assalamua'laikum

Congratulations to my beautiful bff Noor Hasna Susanna and husband Mohd Fadzil on your wedding day! 💑 Moh ler layan gambaq

Mula kenal masa form 1 di bumi Limauan depan gate besar aspuri. Bila throwback cara kita kenal tu, buat aku senyum sorang-sorang ☺. Then, lepas minggu orentasi tu kita sekelas. Yeay!!! 😁

Kau masih ingat kenangan kita diikat di tiang bawah flat guru tu gara-gara masuk asrama awal 5 minit❔ Masa tu kita form 4. Malu memang malu time tu tapi bila ingat balik, rasa lucu sebab tu antara kenangan kita berdua 😳 jadi 'Mahsuri Limauan'. Sampai skarang, xda student yang kena denda cenggitu.

Pastu kau ingat lagi kita lari-lari di koridor sebab Ustaz Jazmi kejar kita yang keluar awal dari prep malam? Yang ni masa kita form 3 x silap aku. Dari form 1 sampai form 4 kita duk sekelas. Nyanyi lagu lama-lama sambil kau buat meja tu jadi gendang.

Sekarang, kau dah jadi Puan Nana. Macam tak caya aku yang kita dah masuk peringkat kerja-kahwin 😂. Perghhh. Rasa mau ulang balik kenangan kita time skola 😢 Apapun, wishing u a wonderful journey in your new life together 😉
nikah! tahniah Puan Nana 😍


My bff cantik sangat, i tak boleh move on. ewahhh 😍😘
💑💏

aku pegi majlis belah lelaki ja  😢 nak pegi dua-dua majlis, tapi... 


Semoga bahagia hingga hujung nyawa dan sentiasa dilimpahi rahmatNya, ameeen 😍😄

#nanapajiltilljannah




Thursday, December 1, 2016

Yang namanya CINTA itu kok pakejnya samain dengan sengsara dan airmata... Gimana sih...

Assalamua'laikum

Haaa, kemain panjang tajuk entry aku. Nie semua gara-gara CINTA! C-I-N-T-A!

Dalam aku menganggur skang ni, rupanya ada part time job. Jadi doktor cinta kawan aku. 😥 hrmmm. Aku yang xda pengalaman cinta ni plak dia nak pakai. Cinta monyet adalah 🐒, xkan nak pakai nasihat cinta monyet aku tu? kang x sudah jadi monyet.



Yang namanya CINTA itu kok pakejnya samain dengan sengsara dan airmata... Gimana sih...

So, engko dah terjebak dengan cinta tu maknanya dah terjebak sekali dengan sengsara dan airmata 😭! Tapi jangan lupa, di sebalik sengsara dan airmata, terselit juga kasih sayang ❤!

Cinta ni macam makanan. Ada manis, masam, masin, pahit, tawar, pedas. Rasa cinta tu korang yang tentukan. Kalau cinta tu manis ja kau rasa, alamatnya hidup kau menderita sebab penyakit kencing manis. sebab tu perasa cinta kena balance.

Dalam cinta, kita akan rasa disayangi, disukai, dipercayai, dan DIKHIANATI... 😠 owhhh, sakitnya rasa pabila dikhianati. bagai ditusuk sembilu, sakitnya hanya kau yang rasa. ehhh?

Sebab tu, kita kena utamakan cinta kepada Allah, kepada Rasul. Jangan 100% cinta kepada makhluk, kelak diri akan merana. Dah bertahun putus pun x boleh move on! Hanya kerna cintamu kepada makhluk tidak mempunyai limit, pedihnya engkau yang hadam. 

So, kau gaul semua perasa tu dan akhirnya kau akan dapat 'Manisnya Cinta'

faham dak maksud aku?

k bye, sekian entry mengarut
IKLAN, nak Abaya smart cenggini boleh skodeng ig: jubahplain  XD



 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb