Sabahan Blogger

Tuesday, February 18, 2014

Anekdot Sang Merpati

Assalamua'laikum

Anekdot 1 = Ini kisah sang merpati. Seekor burung yang tidak pernah menduakan hatinya. Adakah si merpati suka berganti pasangan? TIDAK! Ia tetap setia dengan satu pasangan ke akhir hayatnya.

Anekdot 2 = Walau sejauh mana ia terbang, sang merpati tidak pernah sesat mencari jalan pulang. TIDAK! Ia tidak akan sesat kerana ia cukup menghafal jalan untuk kembali.

Anekdot 3 = Sifatnya romantis. Perhatikan tatkala merpati jantan berlagu-lagu memberi pujian, sang betina akan tertunduk malu. Pernahkah ia saling mencaci? TIDAK!

Anekdot 4 = Si merpati memahami apa erti kerjasama. Apabila membuat sarang, si jantan dan betina silih berganti terbang mencari ranting. Apabila sang betina mengeram, si jantan berjaga di luar sarang. Pernahkah melihat sang merpati saling tidak mempedulikan tanggungjawabnya? TIDAK!

Anekdot 5 = Sang merpati si burung yang tidak punya hempedu. Oleh itu, ia tidak menyimpan kepahitan sehingga membawa kepada rasa dendam. Kenalkah ia dengan perasaan sebegitu? Sudah tentu TIDAK!

Jika si merpati yang hanya seekor burung kecil mampu melakukan perkara di atas, kenapa tidak kita pun begitu juga?







^_^




Wednesday, February 12, 2014

Ariz Lufias

Assalamua'laikum


Barber Shop in Singapore >curi gambar dekat pesbuk!<

Otakku takkan pernah berhenti
Pun tak pernah mati
Memikirkan kau di dalam hati
Jantungku selalu berdetak cepat
>Andra & The Backbone<

Ohhh pujaan hatiku! haxhax... XD geli geleman sendiri o.O
Aku memang suka sangat tengok Ariz Lufias ni. sedap je mata memandang. senyum pun manis. buat mimik muka macammana sekalipun tetap manis. memang buat aku tak senang duduk ar. :p memang dah tahap angau dah aku ni! purrr meow! >,<

yuksss! alama', terlebih sudah! sejak seminggu ni aku asyik duk belek pesbuk, twitter ngan blog Ariz, tu yang tetiba terjatuh hati pulak ngan dia. fakta ok, bukan auta! bila aku search kat google, ramai pulak yang abadikan Ariz Lufias dalam blog memasing. *jeles tetiba






^_^




Saturday, February 1, 2014

O,O

Assalamua'laikum

S.A.H.A.B.A.T
"lucky to have, hardly to get,
once it flows with wave, i bet u'll be regret"






^_^





 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb