Sabahan Blogger

Tuesday, January 28, 2014

Tiba Masa Untuk Menjalani Kehidupan Yang Lebih Baik

Assalamua'laikum

Hye semua :)

Ingat lagi time sem 2 dulu, selalu turun naik penimbang di Tesco sebab masa tu lah permulaan berat badan aku naik. Dari 41kg naik ke 45kg. ok, steady! alahhh, setakat naik 3-4kg tu... xde hal lah. rilex jerrr... *DasarKurangKesedaran muahahaha

masuk sem 3, haaa... hambik kau! naik lagi 3kg. otomatik aku masuk golongan 'terlebih berat' T__T skang, berat aku dah 48kg. mungkin bagi korang 48kg tu masih di area yang selamat tapi bagi aku yang ketinggian just 146 ni... itulah permulaan kehidupan yang tidak bercahaya apabila tergolong dalam group "berat badan yang bahaya" :'( tsskkk, sedih i k!

bila kawan kawan dapat tau berat aku, dorang sendiri x caya ok. kecik molek je tetiba berat masuk golongan obese! hoho. lemak aku pandai nyorok k, tu yang korang x tau.

Ukur berat dan tinggi korang guna formula ni :

          





Nota sampingan ( c&p ) :

1) Kebuluran/Kurang Berat
-kurang kalori yang diperlukan, mempunyai penyakit tertentu seperti cacing dalam badan, terlebih minum minuman beralkohol atau jadual makan yang x teratur

2) Normal
-tinggi dan berat yang ideal. T.A.H.N.I.A.H!!! :D

3) Obese 
-pengambilan kalori yang berlebihan berbanding kadar tenaga harian yang diperlukan ; berisiko dapat penyakit berbahaya. nauzubillah :(


Bagaimana pula dengan korang? Adakah korang tergolong dalam golongan yang ideal atau kurang ideal ataupun terlebih ideal? ...




So, bila dah tergolong bahaya tu... cepat cepat aku insaf. tobat. Azam 2014 ni, nak kurangkan berat badan and menjalani kehidupan yang sihat + tambah amal ibadah. Jalan penyelesaian, HERBALIFE

Alhamdulillah, dalam masa seminggu ni aku ikut arahan coach... takde pantang makan, banyakkan minum air putih dan hasilnya...


Taddaaa

 Dalam masa 4 hari, berat aku turun 1kg. Alhamdulillah sangat sangat :)

Sebelum ni, adalah 1-2 kali jogging dalam seminggu. Tapi, berat badan tetap sama. x turun pun. *kiciwa . salah aku juga sebab xde breakfast, pastu makan 2 kali ganda time tengah hari dengan perut kosong.

lepas guna produk HerbaLife ni, alhamdulillah... jadual makan teratur, dapat tenaga yang diperlukan. time dalam kelas tu, memang jarang sangat dah mengantuk. kalo dulu, baru 15 minit syeikh mengajar kat depan, otomatik mulut menguap, mata pulak buka tutup and last memancing... now, xde dah camtu. alhamdulillah :)


Shake HerbaLife *Formula1 ni adalah produk asas untuk turunkan berat badan. F1 ni juga bekalkan nutrisi kepada sel sel badan kita supaya kekal sihat dan bertenaga. Fisrt time mencuba, aku pilih perisa stobery yang bagi aku 2 in 1 sebab stobery ni boleh cantikkan kulit. Sape sape yang ada jerawat or nak hilangkan parut jerawat macam aku sesuai ambik. Semalam, ada 1-2 jerawat otw muncul d pipi. Alhamdulillah, lepas calit F1 ni kat muka... jerawat terus kecut. Haaa, takut jugak engko dengan shake stobery wahai jerawat! insyaAllah, dalam seminggu dua camtu hilang parut jerawat. insyaAllah :)


So, korang korang sume yang mempunyai masalah macam aku... jangan malu jangan segan untuk bertukar tukar cerita dengan aku. insyaAllah, semua masalah ada cara mengatasi :) 

Adakah anda ingin sihat? Nak tahu kesan HerbaLife lagi? ASK ME HOW! :)

nouradieb@gmail.com




p/s : lama x update blog. tetiba muncul promote HerbaLife. hee :)






^_^




 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb