Sabahan Blogger

Wednesday, September 18, 2013

Friday, September 13, 2013

ANTHEM

Assaalamua'laikum...

" Everybody has a past. Everybody lives a present. And everybody deserves a future. "

Apabila buku dan intelektual kena haram, dan semua orang hidup dengan bahagia palsu dengan disuap benda-benda tak berakal dan mindless trash daripada media. Walaupun kenyataannya dunia zaman sekarang ni memang dah nak hampir jadi macam tu pun dah sebenarnya. Kalau tak, takkan la budak-budak perempuan menjerit macam orang gila sampai pengsan-pengsan apabila tengok artis pujaan, tapi muntah hijau apabila disuruh baca teks sastera tingkatan lima - Hikayat Bayan Budiman, atau teks I Have a Dream tulisan Martin Luther King, Jr. Padahal Bradbury tulis buku ni masa tahun 1953 kut; setengah abad dulu. >m/s 272-273<

novel yang menyentuh jiwa. gaya bahasa dan cara penyampaian yang sangat selamber yayya! :D
kenali jiwa raga Dash Johari luar dan dalam :)
nak juga upload gambaq sendiri XD (konon konon aku la si Dash, *haktuih)
wkwkwkwk







^_^





Thursday, September 5, 2013

Mandi Kek!

Assalamua'laikum

05 Ogos adalah burfday aku, 17 Ogos pulak burfday Kak Pia. Plan Ecah, Kak Ana dan Dik Mal nak surprisekan aku dan Kak Pia. Time nak makan malam tu, rasa pelik sikit sebab dorang xnak makan. Macam macam alasan dorang bagi. Itu sangat pelik! Time tu rasa hati macam nak meletop dah tetiba dorang xnak makan lepas maghrib. Dah lah perut aku time tu lapar sesangat. Dah nak masuk kelompok kebulur dah. 

Bila dorang dah nampak aku dan Kak Pia makan macam orang kebulur, hahhh... Kak Ana bawa Dik Mal ke luar rumah sebab konon kononnya nak pilih/angkat kain jemuran yang dah kering. Hasilnya...

Tadaaa!!!

Cake, Pizza dan Ayam Goreng ala ala keluaran "KFC" sebagai surprises. Yihaaa!

Antara gambar yang 'tercantik' XD

Dan... memang xkan lepas dari dicalit kek. Warghhh, dah lah aku baru lepas mandi sebelum maghrib tu!!! Grrr... Nasib baik xde telur. wekkk, x sanggup nak melekitkan badan dengan telurrr

Tetiba teringat pulak kat Syakirah, member sebelah rumah yang burfday 31 Ogos. X sabar nak tunggu jam 12 tengah malam, kitorang pun jemput dia ke rumah (jemputan yang penuh muslihat). Aku, Kak Pia dan Dik Mal dah ready di belakang pintu. Mula mula tu, risau juga kalo dia datang pakai telekung. haha. nasib baik Ecah awal awal dah cabut telekung dia sebelum masuk rumah. Kak Ana pulak dah ready dengan sapuan bedak di tapak tangan. huh, kejam... lagi kejam. Nasib engko la Syakirah, dapat mandi kek + bedak.
Tadaaa! Ni lah hasilnya. ( baju menjadi wakil ). hehe

Thank you so much for the surprises! I'm touched by ur kindness and loving and care! 





Last but not least, Happy Birthday Kak Pia & Syakirah!!!







^_^





 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb