Sabahan Blogger

Monday, June 24, 2013

Geramnyerrr...

Assalamua'laikum...

Asal tengok gambaq Balqis Nur Danisya ni, mesti rasa geram tetiba muncul dalam benak perasaanku. Cewahhh~ Nampak sangat yang aku ni jeles tahap anaconda dengan kecomelan dia. hewhew~ T___T

pengumuman pengumumammm... ibu ibu bapak bapak semua, yang ni bukan gambaq Nour Adieb time kocik kocik yerkkk tapi gambaq Balqis kat KKIA. Mentang mentang kocik, hang sumbat satu badan masuk dalam troli tu! 

Gambar sekarang, dah besar dah!!! Haippp, potong lidah tu kang

sukeee tengok bulu mata Balqis, panjanggg. pastu, anak mata pulak warna hitam. adehhh~ jeles i T___T

dan sekarang, Balqis dah ada adik. Aleesya Azzahra. :D







^_^




Thursday, June 20, 2013

4 Hearts of The Mountain

Assalamua'laikum...


Aku baru ja habis tengok citer 4 Hearts of The Mountain ni... memang dah lama citer ni kluar, so agak ketinggalan sikit... T___T kawan aku duk habaq yang citer ni best sesangat lagi menyengat. so, aku pun terpengaruh la nak layan citer ni.   o.O tapi, siyes i cakap... memang best! fakta, bukan auta k! hee... citer tentang "quadruplets", not twins or triplets. Pendek kata; 4 babies were born from different eggs, 3 boys and a girl

Kimberley Anne Woltemas as Thipthara ( Nam  )
- aku suka tengok mata Nam, cantik. tapi, bagi aku larrr kan... lakonan dia x berapa mantap tapi, kira ok lah juga

Prin Suparat ( Mark ) as Phatapee ( Din  )
- bagi aku, watak Din ni menggambarkan dia sorang yang ada masanya kadang kadang siyes kadang kadang otak giler giler. almaklumlah, abang sulung! >,<

Pakorn Chatborirak ( Boy ) as Wayupak ( Lom )
- Lom... sorang yang cool, giler giler, macho dan... mencairkan hati aku. haxhax! <3 <3 <3

Nadech Kugimiya ( Barry ) as Akkanee ( Fai )
- haa, yang ni pulak Fai. anak ketiga. panas baran tapi cute. dan, kalo ada masalah cinta memang direct ngadu terusss kat Din dan Lom


Siyes i habaq, memang best dan lucu. ^,^ Macam macam kisah dan kerenah dorang empat beradik. Pening kepala mak bapak dorang nak layan lebih lebih lagi perangai Din, Lom dan Fai. Thipthara a.k.a Nam pulak nampak matang sikit otak dia biarpun Nam tu adik bongsu. 
so, korang yang lom tengok gi citer ni... gi la tengok yaaa ^_^







^_^




Wednesday, June 12, 2013

Wednesday, June 5, 2013

Minggu Exam

Assalamua'laikum...

Catatan kehidupan tak lengkap time minggu exam seorang pelajar Bachelor of Usuluddin with Honour :


13 May : exam Computer 
14-17 May : layan RunningMan/online
18-19 May : study 
20 May : exam Dakwah
21 May : exam Foundation English/Ulum Hadith
22-25 May : layan citer Thai/online
26 May : terlebih tido/jenjalan hirup udara Alor Setar
27 May : study/online
28 May : exam Ulum Quran
29 May : study/online
30 May : exam Tafsir


sila nyanyi versi lagu raya;
-berlalulah sudah minggu exam, 3 minggu berhempas pulas ( auta jak lebih ) ini semua poyo!

Yeah! kini, tibalah masa untuk aku celebrate kemerdekaan untuk sem 2. haxhaxhax. :p 
Dah sudah Nour Adieb, tak payah ngada ngada nak celebrate! So, skang ni alhamdulillah aku dah selamat menjejakkan kaki ke negeri tanah tumpah darahku. *fuhhh fuhhh, semangat patriotik merasuk jiwaku >,<






^_^




Saturday, June 1, 2013

Satu Janji

Assalamua'laikum...

Hai, hello people!!!

Tik tok tik tok bunyi jam berdetik... selari dengan irama jantungku yang berdetik. cewah... Akhirnya, malam ni my first flight from Alor Setar to KL 2120 pm, next flight pulak KL - KK 0730 am :'). eksaited giler nak balik kampung, weyh!



...
...
...
...
...
...



Please enjoy video bebudak USIM yang bertanding bawah wakil FPBU :D Video ni dah lama dah ( lebih kurang 2-3 minggu yang lepas ), tapi aku baru tengok semalam. Tu pun eksaited tengok sebab kawan i pegang watak Laila :) Versi Arab gitu o.O



^_^




 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb