Sabahan Blogger

Monday, May 27, 2013

Tips Kehidupan

Assalamua'laikum...

Jangan jadi umpama lalat, hidup dengan hanya mencari yang busuk, 

tapi...

hidup biar seperti lebah, yang mencari wangi & kebaikan.

Peace :D





^_^




Sunday, May 12, 2013

Exam

Assalamua'laikum

Hari ni hari ahad. Hee, intro lah kononnya! :p

Exam, exam dan exam! Tomorrow k! Tomorrow, i akan start exam. Weyh, cuak k! Konon luaran nampak steady bawak novel ke hulu hilir ( apa kejadahnya novel yang diangkut??? ), dalam perut... terasa cam nak pecah je. o.O
slip exam yang wajib dibawa masuk dalam dewan!

pSsst psSsT, doakan aku dapat jawab exam dengan lancar k! Wish me luck!!! <3






^_^




Saturday, May 4, 2013

Jatuh Cinta = Perihal CInta

Assalamua'laikum...

1) Buat solat istikharah, tu lagi baik. bila hati terasa lapang, itu tanda jodoh yg baik :D


2) Pemuda soleh digalakkan kawin dengan pemudi tak solehah untuk tujuan dakwah. pemudi solehah tak digalakkan kawin dengan pemuda tak soleh sebab ditakuti hilang solehahnya. toink. toink o.O


3) Luahkan feeling nak kawin to pemudi/pemuda yang dah berkenan sangat di hati tu, tapi lagi afdal di hadapan ibu bapanya :D

4) Haram buat menantu orang yang tak solat, walaupun sah nikahnya. Kan tak solat tu 1 dosa yang besar? Tak solat 1 waktu, 6 000 tahun diseksa dalam neraka. ish ish ish, nauzubillah...

5) Perkahwinan paling berkat, yang paling murah mas kawinnya dan paling murah belanjanya. Berjimat...

6) RM10 000 tu, belanja mas kawin untuk pemudi yang reti belaka. Serba serbi reti pasal agama... 

7) Yang berkenan sebab rekomen, sepatutnya pi tengok dulu calon tu... baru kawin. makruh tak tengok dulu... >_<

8) Yang sudah bertunang, nak bawa tunang jalan-jalan memang boleh! Tapi kena bawa mahram dia sekali O-O

9) Dah berkenan dengan someone, pi umah dia... merisik then tanya secara jujur dan ikhlas. pastu habaq lah niat nak kawin tu! >,<








^_^





 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb